Intrigi.bg Политика Тома Биков: За двама политически лидери има информация, че са контактували с...

Тома Биков: За двама политически лидери има информация, че са контактували с Божков

119
0

Не знам какви нередности вади служебното правителство, има заявки за проверки. Служебният кабинет е активен участник в предизборната кампания, а не организатор на изборите, каквато е неговата функция. Това каза в предаването „Още от деня“ по БНТ Тома Биков от БНТ.

Всички информации и внушения, които вървят по медиите, са лишени от факти. Те целят служебните министри да бъдат основно опоненти на ГЕРБ. Това обърква предизборната тема в един сериозен момент за страната. Три седмици чакаме доказателства за подслушване. А вчера Хаджигенов размаха хвърчащи листа с данни за Настимир Ананиев и приятеля му, който е варил ракия в трафопост. Това е смешно. Тези хора, първо, не са политици, и второ, не са подслушвани. Той като какъв направи обвинения, като адвокат на лидер на организирана престъпна група? Тази група с лидер Васил Божков е под американски санкции, а цялата група на „Изправи се! Мутри вън!“ се изявява като адвокати на тази престъпна група. Когато адвокат се изявява като политик, просто си вдига хонорара, заяви Биков.

Нашият разговор не е нито с Хаджигенов, нито с Настимир Ананиев, а с министъра на вътрешните работи. Когато министърът на вътрешните работи каже, че има подслушвани политици, трябва да излезе с доказателства. А доказателства няма, няма и да има. Ще видите, че ще минат 2-3 месеца и никой няма да си спомня за този скандал, добави Тома Биков.

По думите му в американските санкции са включени хора, срещу които с е водят дела. Основна заслуга за тези дела има правителството на Борисов – за делата срещу Божков, Манолев, Харалампиев. Това никога не се е случвало в предишни години. За другите, срещу които няма заведени дела, прокуратурата каза, че ще я провери, подчерта Биков.

Г-н Божков натрупа огромното си влияние през 90-те години, разви го по времето на НДСВ, разрасна се по времето на Тройната коалиция, когато източи и унищожи десетки строителни фирми и беше разследван и обвинен по времето на ГЕРБ. В сегашното правителство г-н Божков очевидно има влияние и правителството трябва да се освободи от това влияние, заяви Тома Биков.

Попитан кой може да е политическият лидер от текста на американското финансово министерство за наложените санкции на българи, за когото се твърди, че е получавал подкупи от Васил Божков, Биков каза: „Има двама лидери, за които има информация, че са контактували с Васил Божков – Мая Манолова

Мая Манолова

Мая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на и Александър Паунов, който е първи секретар на ЦК на БКП. Не казвам, че са те, американската страна трябва да каже кой е този политически лидер. Мога да кажа на 100%, че този лидер не е г-н Борисов“.

ГЕРБ носи отговорност за управлението на държавата през трите мандата на управлението на Бойко Борисов – с всички успехи и неуспехи. Има още много какво да се направи в борбата с корупцията. В последното правителство само за съмнения за някакви нередности си отиваха министри и депутати, а в сегашното правителство има човек като директора на НАП, за когото е доказано, че не е плащал данъци и може би е източвал ДДС, а все още чакаме министърът на финансите да го провери. Много е смешно ткъв човек да бъде директор на НАП при всичките претенции на президента Радев за кристалната честност на Спецов. Да го уволнят още днес, защото това демотивира цялата данъчна система, призова Тома Биков.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име