Intrigi.bg Крими ТЕЛК = Плувен басейн и милиони вкъщи

ТЕЛК = Плувен басейн и милиони вкъщи

942
1

Oрганизирана престъпна група, издавала фалшиви решения на ТЕЛК, беше разбита на 17 и 18 февруари при специализирана операция на ГДБОП и прокуратурата във Варна. Днес от МВР потвърдиха официално информацията.

Първоначално разпространената информация, че са арестувани над 10 лекари, беше опровергана от властите – арестувани са общо 6 души. Петима от участниците са лекари, сред които и председателят на една от комисиите, докато шестият е брат на единия от лекарите – сирийски граждани, които имат български семейства и гражданство.

Наблюдението над групата е започнало през месец май миналата година. За четири месеца са били установени над 200 лица, които са придобили неправомерно решения на ТЕЛК. Според събраните данни двамата братя са изпълнявали ролята на посредници. Те мотивирали напълно здрави хора да получават пенсии и други облаги срещу заплащане от 1500 до 2000 лв. След предварителна уговорка и дадена конкретна парола ги пращали към лекарите от престъпната група. В случай, че клиентът нямал трудов стаж и не можел да получава пенсия, се налагало процентът на инвалидност да е много висок.

При извършените обиски у двама от лекарите са намерени 20 000 лв., а в две банкови касети – 1 480 000 лв. и над 200 000 лв. В хода на разследването са разпитани 31 свидетели.

По време на брифинга заместник-главният прокурор Иван Гешев представи данни за извършения до момента наказателно-правен анализ, свързан с аналогичен вид престъпления. Той е изведен на базата на предприета системна съвместна работа от МВР и прокуратурата.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

1 коментар

  1. Цяла година ги следят! Та още първия месец не сте ли могли да разберете това, което всички хора знаят? Защо е трябвало да чащаате толкова време да се крадат нашите пари? Властниците и дпс да не би да са имали уговорка да се дава втора пенсия на определени хора? А всички варненци, които минават по уличката покрай бараките на ТЕЛК виждат с какви коли и какви „болни“ влизат за освидетелстване.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име