Intrigi.bg Политика Татяна Дончева: Някакъв льольо в ДАНС е изложил на риск всички нас

Татяна Дончева: Някакъв льольо в ДАНС е изложил на риск всички нас

531
0

Само на един шеф на ДАНС може да му дойде на ум да си вземе пет месеца отпуска. Само това е достатъчно, да бъде уволнен. Значи там се е намирал човек, който няма идея, че служи на държавата и служи 24 часа в денонощието. А ако някой не е зебелязал, значи е някакъв льольо, който е изложил на риск всички нас. Този човек пълзи години наред. Пълзи, да се пази. Това заяви Татяна Дончева, коментирайки поведението на бившия директор на ДАНС.

С каква вдигната глава си тръгва? Смятате ли, че този човек е бил глава на ДАНС.? Някой друг е бил, по скоро представителите на кръга Монтерей, които са му били заместници, допълни пред bTV лидерът на „Движение 21“

Битката с ГЕРБ ще продължава дълго – този месец, по време на изборите, след това. Това е ъндърграуд вкопан в службите. На кой може да му хрумне началниците на служби да излязат в отпуск?  Всякакви неща са ставали. Но не е ставало някой да накара да излязат в отпуск шефове на служби. Те няма да се посвенят да вземат достъп до класифицирана информация. Министърът има право на закон за достъп до класифицирана информация. Достъпът на Рашков и Гатев бе отнет заради незаконните подслушвания и нарушение на закона. Тези гербаджийски подлоги ще направят такива номера, коментира Дончева появилата се информация, че служебният вътрешен  министър е с отнет достъп до класифицирана информация.

По въпроса дали смяната има връзка с разкриването на руски шпиони у нас, Дончева каза, че тепърва делата на обвинените в шпионаж влизат в съда и той ще определи дали са виновни. Според нея ГЕРБ са се опитали с разкриването на шпионската мрежа да си заработят някаква подкрепа от Вашингтон, за да компенсират това, че управлението на Борисов е подпомагало Русия, която е строила газопровода си у нас с руска охрана, а също и заради проекта за АЕЦ Белене.


Тя даде съвет  и на управляващите от служебния кабинет: Няма как селският началник да го направите шеф на национална служба. Те изискват тежък „вестибуларен“ апарат. Трябва да мине през стъпалата или ще рухне след няколко месеца, категорична бе тя.

Дончева коментира и отношенията с БСП: Като правиш широка коалиция, тези, които каниш, трябва да са част от коалицията. А участието в изборите по закон е свързано с получаване на субсидия. В едни преговори всичко си има цена. Водила съм преговори, в които се отчита цената на формацията, обясни лидерът на „Движение 21“.

Хаджигенов има време, кога да навлезе в политиката и кога да се срине. Постигнали сме споразумение за водачите на листи. Нашата коалиция трябва да надхвърли резултата от предишните избори. Аз ще водя листите във Варна и Русе. Групата „Изправи се! Мутри вън!“ в бъдеще ще се представя само от Мая Манолова, а не както досега от Манолова и Хаджигенов, обясни тя за своята коалиция.


Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име