Intrigi.bg Булевард Тайните на Орнела Мути да младеем и след 65

Тайните на Орнела Мути да младеем и след 65

300
0

Преди дни една от най-ослепителните и любими актриси в света – Орнела Мути, отпразнува своята 65-годишнина. Достатъчно е само да я погледнеш веднъж, за да си кажеш, че тази великолепна жена е открила формулата на вечната младост. Италианската киноикона, която в миналото едва не отне неустоимия Адриано Челентано от семейството му, днес е все така неостаряваща и цъфтяща. Как една от най-харизматичните жени в света успява да избегне „ударите“ на възрастта, самата тя разкрива неотдавна пред италианските медии.

На първо място актрисата отдава голямо значение на пълноценния сън. 9-часовият сън премахва всякакво чувство на тревога, освежава кожата и се грижи за общото физическо здраве, категорична е Мути. Многогодишният ѝ опит показва, че този доста простичък навик е много полезен за общото състояние на всяка жена, която иска да остане в добра форма. За да запази свежия си вид, Орнела отдавна се е отказала от консумацията на какъвто и да е алкохол. Същото актрисата е направила и с цигарите – лош навик от младостта ѝ. Мути е и пламенен противник на пластичната хирургия и твърди, че никога няма да се съгласи с все по-налагащото се в последно време мнение, че с помощта на хирург можеш да си върнеш изгубената красота.

На въпрос, касаещ се до красивия ѝ бюст пък, тя отдава дължимото на времето, в което е кърмила трите си деца. Орнела тренира редовно, като основният акцент, на който тя отдава внимание, е не силата, а ритъмът на движенията. Това я учи на самоконтрол и правилно дишане. Мути е страстен привърженик и на йогата. Тя е убедена, че асаните, които изпълнява, са един от най-ефективните начини за поддържане на форма и борба с излишното тегло.
Сред продуктите, присъстващи редовно в менюто на актрисата, са зеленчуците, плодовете, морските дарове и любимите ѝ спагети. За сметка на това обаче тя отдавна е изключила от него месото. Все пак звездата признава, че от време на време си позволява похапването на сладкиши или продукти от типа на обожаваната от нея пица, но рядко и в малки количества. Актрисата споделя, че пие не по-малко от 2-3 литра вода на ден.

Италианската красавица е категорична, че честата консумация на вода има изключително благоприятен ефект върху косата и кожата на лицето ѝ. Тя съдейства за добрия метаболизъм на тялото и прочиства организма от натрупаните токсини. Орнела Мути признава, че рядко посяга към декоративната козметика, но когато я използва, винаги избира нежни цветове, които не прикриват нейната индивидуалност. Фон дьо тен слагала изключително рядко, тъй като запушвал порите и състарявал кожата. Актрисата смята, че към възрастта трябва да се подхожда философски, да не се прави трагедия заради всяка бръчка по лицето. „Всяка възраст има своята красота“, добавя още Мути.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име