Intrigi.bg Актуално Таен клиент разкри: За нова книжка в КАТ – София – 6...

Таен клиент разкри: За нова книжка в КАТ – София – 6 часа на опашка!

441
0

Дълго чакане на опашка за определена административна услуга, нелюбезни служители и изискване на ненужни документи. Това са част от проблемите, открити при проучване по метода „таен клиент“, резултатите от което бяха представени на конференция в Министерския съвет.

След  сигнали за нередности близо месец и половина десет тайни клиенти наблюдават как 13 администрации в страната предоставят 15 услуги.
Служителите наблюдавали доколко се спазвали нормативните изисквания, фиктивно ли се предоставя услугата, както и дали администрациите си обменят информация.

Освен, че част от администрацията има проблем с отзивчивостта, тайните клиенти открили, че често от гражданите се изискват документи, които не са необходими по закон, обясни Здравко Сечков, цитиран от БНР.

Дългото чакане за определена административна услуга е друг проблем.

„Най дълго време за получаването на услуги имаме регистрирани в столичният КАТ при  завяването на услуга „Подмяна на свидетелство за правоуправление на МПС“ – шест часа.

Администрациите имат месец, за да отстранят проблемите, каза Красимир Божанов, директор на дирекция „Модернизация на администрацията“ в МС.

„Не навсякъде ще се наложи лично санкциониране. Трябва да се очаква после подобрение чрез конструктивни мерки, ако естествено има виновни служители ще приветстваме да има и наказания“.

Вчера вицепремиерът Томислав Дончев предупреди с писма администрациите да отстранят в едномесечен срок всички констатирани проблеми. Предстоят нови проверки.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2019/06/20/taen-klient-razkri-za-nova-knijka-v-kat-sofiia-6-chasa-na-opashka.414016


Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име