Intrigi.bg Политика С Бетина Жотева копаем дъното. Няма накъде повече да паднем

С Бетина Жотева копаем дъното. Няма накъде повече да паднем

740
0

„Продължаваме да дълбаем дъното. А дъно май няма… Накъде повече да паднем от днешната новина: лице, заплашило по най-долнопробен начин журналистка, осмелила се да зададе въпрос – и то не къде да е, а в Народното събрание – е избрано за председател на регулаторния орган Съвет за електронни медии…
 

По повод избора на Бетина Жотева за нов председател на Съвета за електронни медии председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова заяви пред сайта на СБЖ следното:

С всеки изминал ден положението в журналистиката и медийната среда в България  става все по-отчайващо. Постоянно ни се струва, че сякаш няма накъде по-нататък.

Но не – продължаваме да дълбаем дъното. А дъно май няма… Накъде повече да паднем от днешната новина: лице, заплашило по най-долнопробен начин журналистка, осмелила се да задъде въпрос – и то не къде да е, а в Народното събрание – е избрано за председател на регулаторния орган Съвет за електронни медии…

Да напомним на бързо забравящатата българска общественост. Избраната днес за шеф на СЕМ – явно поради липса на други членки, упражнявали някога участие поне в пряк ефир – Бетина Жотева през 2017-та отправи грозни зплахи към отговорния редактор на сайта на СБЖ и коментатор на сайта „Барикада” Къдринка Къдринова. Причината бе „дързостта” на Къдринова да зададе въпрос във връзка с информация за лобиране от страна на Жотева за закриване на Радио „България” към БНР. Това стана преди три години, по време на обсъждане в Комисията по културата и медиите на НС на предизвикалата силни обществени брожения идея на тогавашното ръководство на БНР да закрие Радио „България”.

„Много внимателно с мен специално. Да, абсолютно (потвърждение, че става дума за заплаха – б.р.), пред всички. Ако си отворите устата още веднъж за мен, ще видиш какво става.“ Ето това заяви тогава в отговор на публично отправен към нея от Къдринова въпрос кипналата от естеството му Жотева, все още по онова време само редови член на СЕМ. А сега – какво ли да очакваме от нея след три години нулева официална реакция по такова недопустимо поведение?

Оказа се, че в нашата реалност дори за държавния глава може да има импийчмънт, но член на СЕМ не може да бъде дори помръднат, докато не му изтече квотният срок. Нещо повече – както виждаме, може дори да бъде издигнат на шефски пост. Очевидно – за особено високо оценени заслуги….

Значи електронните медии – а и не само, защото претенциите вече са за контрол над цялото интернет пространство – ще бъдат регулирани от субект с бухалкова ценностна система?! В държава членка на Европейския съюз?! В държава, благосклонно подредена от последния доклад на американската НПО „Фрийдъм Хаус” някъде там, в безличната среда, ни особено критикувана, ни хич хвалена – абе да минава там в калабълъка, нали си е платила за благосклонността с 1,2 милиарда за едни самолетни чертежи…

Колеги???? Народе????“

Бетина Жотева се забърка в няколко големи скандала в последните години.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име