Intrigi.bg Булевард Сърцето предава Васко Кеца

Сърцето предава Васко Кеца

450
0

Васил Найденов признава, че напоследък бил извън форма и болежките се нижели една след друг в здравния му картон. Най-сериозни проблеми обаче му създавало сърцето. Години наред то било извън ритъм и се налагало Кеца да го поддържа със специални медикаменти.
След многократни посещения при най-добрите кардиолози в страната на естрадната легенда му било напълно забранено да се вълнува прекомерно, а специалистите били единодушни, че излишните нерви и стрес могат да бъдат фатални за него.

Предвид избухливия си нрав, Найденов срещал трудности в изпълнението на препоръките им, но в последно време почивката и възстановяването му станали приоритет и за пръв път в дългогодишната му кариера се случвало да отлага дори анонсирани преди месеци концертни изяви. Освен със сърцето Кеца имал и проблеми с простатата, които обаче успявал за момента да владее. Най-неприятният за 68-годишния певец сезон била именно пролетта, тъй като от дете той страдал от редица алергии, които в топлото време се обостряли и допълнително усложнявали разклатеното му здраве.

Въпреки че целогодишно Найденов дисциплинирано се грижел да поддържа имунитета си висок, вирусите не го подминавали. Съвсем наскоро изпълнителят на „Казано честно, всичко ми е наред“ лепнал пролетен грип, който неглижирал няколко дни, докато не загубил гласа си. Кеца едва отварял уста от болки в гърлото, а в същото време имал планирано клубно участие в Бургас, което в последния момент било отложено за по-късна дата.

За да възстанови бързо гласа си, Васил Найденов правел гаргара с лайка и морска сол и пиел много чайове с мед и лимон. Като опитен музикант той знаел прекрасно, че пиенето на сурови яйца също помагало много на гласните струни. С бабините илачи успял да се позакрепи, но вече му дотягало да тича от доктор на доктор. Въпреки това естрадният ас не възнамерявал да се оттегля от сцената и не планирал да прави бенефис. Хората от обкръжението му непрекъснато го навивали да организира голям концерт или в зала 1 на НДК, или в „Арена Армеец“, но той се дърпал. Васил предпочитал да се изявява по пиано барове и ресторанти в София и страната, защото само така усещал истинската любов на публиката.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име