Intrigi.bg Крими Съдът пусна Йоан Матев под домашен арест, прокуратурата ще протестира

Съдът пусна Йоан Матев под домашен арест, прокуратурата ще протестира

241
0

Софийската градска прокуратура (СГП) ще протестира домашния арест на Йоан Матев, обвинен в убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина, съобщиха от държавното обвинение.

Мярката „задържане под стража“ на подсъдимия беше изменена с по-лека с определение на Софийския градски съд (СГС) от 10 април. Съдебният състав мотивира решението си с необосновано дългият срок на задържането на подсъдимия и малката вероятност той да се укрие.

Прокуратурата не споделя тези изводи на съда. „Фактът, че подсъдимият дълго време се е укривал, а за неговото установяване бе потърсено дори съдействието на българските граждани, както и тежестта на извършеното деяние, са водещите мотиви да протестираме определението на съда“, коментира говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Случаят с убийството на 15-годишния Георги Игнатов е от юни 2015 г. Тогава тялото на момчето бе намерено в Борисовата градина с прободна рана от нож. Извършителят беше установен и привлечен към наказателна отговорност през февруари 2017 г.

През ноември същата година Софийската градска прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителния акт срещу Матев и оттогава се провежда съдебно производство на първа инстанция, припомнят от държавното обвинение.

В хода на съдебно производство защитата на подсъдимия поиска провеждане на разпити на нови 20 свидетели, включително един, който понастоящем се намира в Обединеното кралство. Искането е било прието от съда, допълват от СГП.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име