Intrigi.bg Крими Съдът пусна Ветко и Маринела Арабаджиеви да се лекуват вкъщи

Съдът пусна Ветко и Маринела Арабаджиеви да се лекуват вкъщи

430
0

Ветко и Маринела Арабаджиеви са на път да се завърнат у дома за първи път след като бяха задържани и пратени в следствения арест. Пловдивските съпрузи хотелиери са подсъдими по дело за участие в престъпна група, пране на пари и данъчни престъпления. Те бяха задържани още през март миналата година в Барселона, а след това екстрадирани у нас.

Маринела Арабаджиева да смени затворническата болница с домашен арест, разпореди днес Специализираният съд в София. Същата мярка за неотклонение е наложена и на съпруга й Ветко, който доскоро бе под полицейска охрана в частна болница.

Двамата съпрузи обаче няма да се приберат вкъщи, а ще останат с мярка „задържане под стража“ още седмица, докато не се произнесе и по-горната инстанция – Апелативният специализиран съд.

Междувременно в Испания е пратена нова европейска заповед за арест (ЕЗА), свързана с делото срещу хотелиерите. Тя е с дата 24 април 2020 г. и в нея са отразени всички обвинения, по които съпрузите вече са дадени на съд, пише „24 часа“.

По-рано адвокатите им твърдяха, че при екстрадирането на Арабаджиеви властите в Испания не са дали съгласие двамата да бъдат съдени за данъчни престъпления. Специализираният съд в София спря делото и прати запитване до Мадрид. Отговор още няма, но делото междувременно бе възобновено.

Получено бе само електронно писмо от служител към Европол, че  Вълчо (Ветко) Арабаджиев е предаден на България само по 2 обвинения – за участие в престъпна група и за пране на пари.

Досега специализираният съд в София на два пъти пусна под домашен арест Маринела Арабаджиева, но решенията бяха отменени от апелативния съд. Дали и този път ще се случи същото, ще стане ясно идния четвъртък.

Двамата съпрузи преживяха на 18 февруари катастрофа, след като линейка на Централния софийски затвор, в която двамата пътуваха, беше блъсната от такси на  кръстовището на бул. „Княз Александър Дондуков” и ул. „Г.С. Раковски” в София. Тогава Ветко се отърва с навехната ръка, а жена му получи хипертонична криза.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име