Intrigi.bg Крими Съдът прекрати делото срещу Елена Йончева за къщата в Барселона

Съдът прекрати делото срещу Елена Йончева за къщата в Барселона

562
0

Състав на Софийския градски съд (СГС) прекрати гражданското дело за клевета, заведено от бизнесмена Иван Саздов срещу избраната за евродепутат Елена Йончева. Причината за решението на съда е неизпълнени от Саздов указания да плати в срок държавната такса от 40 000 лв., която е 4% от стойността на иска.

След изтичане на законовия срок за обжалване определението за прекратяване на делото е влязло в сила, съобщиха от СГС.

Бизнесменът Иван Саздов заведе граждански иск в размер от 1 млн. лв. в края на май. Седмица преди това Йончева внесе в прокуратурата сигнали с документи, свързани с прехвърляне на фирми на братовчед на премиера Бойко Борисов. В единия от сигналите е споменат бизнесменът Иван Саздов като представляващ офшорната фирма „Palms Enterprises“ (Overseas) LTD, като се твърди, че фирмата е изпратила по сметка на „EMA BGS SL“ 1.7 млн. евро, представлявана от Борислава Йовчева, а по-късно от нейния баща.

За тази къща бе споменато за първи път в записите „Яневагейт“ през 2015 г. от бившата шефка на Софийския градски съд Владимира Янева, която свърза името на Борисов с покупката.

Иван Саздов е създател на тенис клуб „Банкя“. Той беше в инициативния комитет, издигнал Бойко Борисов за кмет през 2005 г. Тогава Саздов отрече да е купувал имот в Барселона и да има офшорка „Палмс Ентерпрайсиз“, която е превела 1,7 милиона евро.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име