Intrigi.bg Политика Съдът отказа да слуша Георги Харизанов по делото „Йончева срещу Борисов“

Съдът отказа да слуша Георги Харизанов по делото „Йончева срещу Борисов“

1230
0

Софийски градски съд отказа при втората инстанция по делото на Елена Йончева срещу премиера Бойко Борисов да изслушва нови свидетели, както поискаха адвокатите на Борисов.

Делото за непозволено увреждане, заведено от Елена Йончева срещу Бойко Борисов, приключи за един ден в Софийския градски съд. То е втора инстанция по спора с

Бойко Борисов.


През май 2018 г. районният съд осъди премиера Борисов и партия ГЕРБ солидарно да платят на журналиста и депутат Йончева 5000 лева заради обидни и неверни твърдения по неин адрес. Конкретно за изявления на Бойко Борисов в предизборната кампания, че правителството на ГЕРБ било принудено да плати милиони за интервюта на журналистката.

Елена Йончева заведе гражданско дело и го спечели – твърденията на премиера останаха недоказани.

Днес защитата на Борисов поиска СГС да допусне като свидетел бившият шеф на държавната фирма „Напоителни системи“ и настоящ директор на ТВ Европа Георги Харизанов, който знаел за сключени договори между Йончева и БНТ за „немалки суми“. Адвокатите на премиера искаха и данни за повдигнати обвинения (други) на депутката от БСП. Съдът отказа, фактите по делото са изяснени. Чака се решението на съда.

В социалните мрежи преди няколко дни се появи видео, което предизвика бурно възмущение, заради участието на Харизанов в предаване на притежаваната от него телевизия, в което той пуши цигара в ефир.

През 2017 година, когато Йончева обяви, че ще съди Борисов той коментира думите й ето така: „Разбрах, че Елена Йончева ще ме съди за клевета. С удоволствие ще участвам в този процес. А още по-компетентен от мен е бившият финансов министър Simeon Djankov за финансовата част, както и шефовете на разузнавателните служби.“

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име