Intrigi.bg Крими Съдът остави в ареста 8 от обвинените за участие в група за...

Съдът остави в ареста 8 от обвинените за участие в група за наркоразпространение в София

302
0

Специализираният наказателен съд отпредели мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на осем от обвинените за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици, задържани на 18 ноември 2019 г. в София.

На останалте седем от групата съдът наложи парични гаранции от по 5000 лева с мотива, че не са осъждани, че са на младежка възраст (родени между 1991 г. и 1999 г.), както и че степента на участието им в престъпната група е по-малка.

Съдът прие, че за всичките 15 обвинени по досъдебното производство е налице обосновано предположение да са извърили престъпленията, за които са обвинени. При неутрализирането на групата у всеки от тях бяха намерени наркотици, подготвени за продажба на чертния пазар – общо 10,5 килограма, 240 000 лева, електронни везни, машинки за нарязване на марихуана и множество други доказателства за престъпната им дейност.

Обявен за международно издирване е 16-и участник в групата, на когото е повдигнато задочно обвинение, което предстои да му бъде предявено. Специализираната прокуратра ще протестира определението на съда в частта му за определените мерки за неотклонение „Парична гаранция“ на седемте участници в групата.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име