Intrigi.bg Политика Съдът оправда Манол Генов от БСП по обвинение за купуване на гласове

Съдът оправда Манол Генов от БСП по обвинение за купуване на гласове

350
0

Cофийският градски съд оправда народния представител от „БСП за България“ Манол Генов по предявеното му обвинение за купуване на гласове, съобщава пресцентърът на БСП.

В началото на 2018 Генов беше обвинен за това, че на неустановена дата преди предсрочните парламентарни избори в средата на март 2017 г. в Асеновград е предоставил имотна облага (парична сума в размер на 100 лв., първоначално се твърдеше за 25 лева) на свидетел. Сумата е била предадена чрез посредник на друго лице, за да бъде дадена на жители на Асеновград с цел да бъдат склонени да упражнят избирателните си права в полза на Манол Генов като кандидат за народен представител.

„В продължение на близо две години бях подложен на политически натиск. Към мен и БСП бяха отправени много клевети и неистини за повдигнатото ми обвинение. Още от самото начало беше ясно, че то е плод на политическа поръчка с цел очерняне и дискредитиране на политическия опонент“, заяви Генов, цитиран от пресцентъра.

По думите му още преди две години е било известно, че обвинението е „скалъпено и несъстоятелно“. „Бях се превърнал в една от опорните точки на ГЕРБ под диктовката на Цветан Цветанов и компания. Жалко е, че институциите в България допускат политическо заиграване с истината и справедливостта. Това е и една от причините гражданите да не вярват на институциите, които са задължени да постановяват справедливост“, е мнението на депутата.

„Надявам се всички, които участваха в тази клеветническа кампания, да получат своето справедливо възмездие. Все пак има граници, които политическото говорене не бива да прекрачва“, заяви Генов след излязлото решение на Софийския градски съд.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име