Intrigi.bg Крими Съдът не прекрати делото срещу бургаския общинар Бенчев за укриването на Митьо...

Съдът не прекрати делото срещу бургаския общинар Бенчев за укриването на Митьо Очите

279
0

Бургаският районен съд даде ход на делото срещу общинския съветник Бенчо Бенчев. Съдебният състав отхвърли искането на защитата му за прекратяване на производството заради процесуални нарушения.

Бенчев е обвинен за укриване на Димитър Желязков- Митьо Очите

Освен за Очите, той е обвиняем за незаконно притежание на огнестрелно оръжие и боеприпаси.

Бенчо Бенчев беше арестуван в Истанбул по искане на българските съдебни власти за това, че на 2 август миналата година е транспортирал Димитър Желязков с лек автомобил от Солун до Истанбул и му е предоставил стая в хотел, резервирана на негово име.

Според прокурора по делото Зорница Щърбева са събрани достатъчно доказателства за виновността на общинския съветник и по трите престъпления. Адвокатите обаче нарекоха делото тежко компрометирано и поискаха то да бъде върнато за доразглеждане. Защитата  на Бенчо Бенчев ще обжалва решението на съда, с което беше отхвърлено искането им делото да бъде прекратено и върнато на прокуратурата.

Преди началото на съдебното заседание Бенчев, който отново бе избран за общински съветник каза, че е невинен, а след края му заяви, че е възмутен. „Невинен съм. Ще ме осъдят за нищо. Явно изпълняват някакъв сценарий. Това не е право, това е антиправо”, категоричен бе той.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име