Intrigi.bg Крими Съдът гледа мерките за неотклонение на задържаните в „Орландовци“

Съдът гледа мерките за неотклонение на задържаните в „Орландовци“

1047
0

Съдът ще гледа мерките за неотклонение на задържаните в столичния квартал „Орландовци“. Специализираната прокуратура обвини 14 души, сред които двама полицаи от Второ районно управление в столицата. Обвиненията са за  участие в група за наркотици, грабежи, кражби, производство и разпространение на акцизни стоки без бандерол.

Акцията се проведе на 7 март, след няколко месечно наблюдение и разследване. По време на операцията в жилища, автомобили и при лични обиски са намерени наркотици, огнестрелни оръжия, близо един тон тютюн, както и  машина за нарязването му. Иззети са и автомобили, за част от които има данни, че са крадени.

Според разследващите, групата е действала повече от три години. Разследва се нейна съпричастност  към тежки престъпления през последните години в различни краища на страната – грабежи, включително в  поща, кражби на промишлени машини и  влакови релси. Има данни, че участници в групата са извършвали погроми на паметници в Централните софийски гробища, за да принудят близките на починалите да потърсят услугите им за възстановяване.

Участниците бяха задържани за  72 часа, а днес Специализираната прокуратура ще внесе в  съда искане за постоянното им задържане, съобщава Нова телевизия. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име