Intrigi.bg Политика Сутрешният рейд на властта: Министри вдигат рейтинга на кабинета

Сутрешният рейд на властта: Министри вдигат рейтинга на кабинета

159
0

Вече втора седмица рейда на министрите по студиата продължава. Очевидно целта е да повишат доверието към кабинета “Борисов 3” и да вдигнат и без това изпадналия му рейтинг.

Ефирът на трите национални телевизии малко след 8 ч. сутринта бе изпълнен с представители на властта – вицепремиерът и министър на външните работи в БНТ, транспортния министър Росен Желязков в bTV и енергийният министър Теменужка Петкова в ефира на Нова телевизия.

Нито един от министрите не признава за грешки в управлението. Всички се опитаха да ни убедят за пореден път, че управляващите вървят по най-правилния път и правят всичко по най-правилния начин.

“Усилията на правителството са насочени към това да опазим живота и здравето на хората. Никой от колегите не е спрял да работи нито за миг в тази посока. Виждате колко мерки бяха предприети, за да се справим с тежката ситуация. Смятам, че българското правителство е едно от тези, които реагира най-адекватно и при първата, и при втората вълна на COVID-19”, заяви Теменужка Петкова.

Росен Желязков път определи мерките като навременни и заяви, че не е привърженик на пълното затваряне.

„Не споделям виждането, че има (хаос). Всички мерки се взимат според степента на нарастване на пандемичната ситуация. Вие помните, че имахме закон за извънредното положение, мерките след изтичането на неговото действие бяха ясно предвидени, както и срока за продължаване на определени мерки за икономиката, така и за подготовката на системата. Виждате, че и в други страни, които са силно засегнати, мерките се вземат стъпаловидно. Не мисля, че правителството е закъсняло с мерките“, посочи Желязков.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име