Intrigi.bg Политика „Сутрешните блокове“-ала-бала за катерички рунтавелки, кучета, морбили и още нещо… За корупцията...

„Сутрешните блокове“-ала-бала за катерички рунтавелки, кучета, морбили и още нещо… За корупцията – нищо!

983
0

Ако човек реши да се информира за действителността, може да остане с усещането, че всичко върви по мед и масло. И че само дребни на пръв поглед събития леко размътват картината на рая, в който сме се потопили.

Темите на сутрешните блокове в различните телевизии си приличат като еднояйчни близнаци. Естествено имаше продължения за опожарената Парижка „Света Богородица“. Възрастен българин обясняваше надълго и нашироко как сълзите на баща му „капали надолу“, щом влязъл в опустошения храм. Дадоха се прогнози за колко години катедралата може да бъде възстановена и кой колко пари дал за тази работа – все теми, които подробно бяха разнищвани цял ден вчера. Подробностите бяха гарнирани с емоции от едната до другата крайност – от това, че по-голяма загуба едва ли има в християнския свят до това, че пожарът ще ни направи по-силни и обединени. Наистина се оказахме по-вярващи и от папата.

Последваха репортажи за питбулите, прибрани след опит стопаните им да ги пуснат в боеве, за побоя на ученичка в столично училище, и за спасени две катерички от дърво. По една от телевизиите подробен репортаж показа как забулена мюсюлманка е спасила улични котки в Саудитска Арабия. Наистина новина, която е развълнувала милиони българи…Една от медиите ни върна и към темата за морбилито, което преди месец-два „изгърмя“ сред ромските гета.

За безпощадните грабежи, които пратиха държавата на дъното на всички европейските класации – нито дума. Нямаше и дума за корупцията, окупирала всички области на държавното управление. Дори намек нямаше  и за  суровите присъди на Десислава Иванчева и Биляна Петрова, смразили от два дни  съзнанието на  хората и цялата юридическа общност. Изключение направи БНТ с интервю със зам.-главния прокурор Иван Гешев, кото изнесе пропагандна лекция за ползата от Специализиранаите съд и прокуратура и колко всички други са лоши.

А темата за апартаментите на Цветан Цветанов, Пламен Георгиев-ни дума, ни вопъл, ни стон. Някакви величия с европари си направили „Къщи за гости“. Ама, че приличали на замъци, ама че си живеели само те в тях… На кой му дреме?! За това безчинство се мълчи.  Абе, хора, нямате ли усещането, че от доста време се държат с нас като с малоумници?! Защо обаче медии пригласят толкова активно на силните на деня?

Фрог нюз

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име