Intrigi.bg Свят Стрелба в Утрехт най-малко един убит, ранени

Стрелба в Утрехт най-малко един убит, ранени

407
0

Mъж откри огън в трамвай и на няколко други места в холандския град Утрехт, като уби най-малко един и рани няколко души, съобщи местната полиция. Квартал в близост до трамвайна спирка в западната част на града е обграден от властите, а линейки са на мястото на инцидента.

До този момента не са извършени никакви арести и

стрелецът все още е на свобода

Терористична заплаха в града е повишена до най-високата пета степен. Влаковете и трамваите са спрени от движение, училищата са били помолени да държат вратите си затворени.

Стрелбата е започнала в 10.45 ч. местно време (11.45 ч. българско). Над зоната на издирване на стрелеца летят три хеликоптера.

Резултат с изображение за Стрелба в Утрехт

Полицията съобщи, че разследва

„възможен терористичен мотив”

при стрелбата. Властите помолиха жителите и туристите да не излизат на улиците и да освободят пътищата. „Един мъж започна да стреля диво”, разказа свидетел пред холандски медии.

Холандският координатор за борба с тероризма Питер-Яап Алберсберг заяви, че всички усилия са насочени към залавянето на стрелеца. Той също така заяви, че може да има повече от един извършител на тежкото престъпление.

Резултат с изображение за Стрелба в Утрехт

Университетът в Утрехт е затворил вратите си и на никого не се позволява да влиза или излиза. Джамиите в града също са били затворени от съображения за сигурност.

Министър-председателят Марк Рюте заяви, че е „дълбоко обезпокоен” и отмени седмичните си коалиционни разговори.

Полицията призова гражданите, които имат снимки от инцидента да се свържат с тях. Повишена е степента на сигурност на летищата в цяла Холандия.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име