Intrigi.bg Куриози Стоянка Мутафова: Лъжа е, че слизам от сцената!

Стоянка Мутафова: Лъжа е, че слизам от сцената!

452
0

Обичаната от всички прима на родния театър Стоянка Мутафова опроверга слуховете, че слиза от сцената. „Нормално е периодично да се тиражират подобни информации, на колко години съм все пак, 100 без една“ – смее се актрисата и допълва, че за първи път от много време е почивала през цялото лято. Дългата ваканция се наложила поради здравословни причини. През юни Мутафова била известно време в болница „Лозенец“, където й направили лека сърдечна интервенция, но не й е поставян байпас, както съобщи преди дни директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов.

„Наложих си тази почивка, защото вече не съм същата като преди и исках да събера сили за новия сезон. Още на 7 септември гостувахме в Копривщица с биографичната ми книга „Добър вечер, столетие мое“, която дъщеря ми Муки написа за мен. Заедно с нея и мениджъра ни Евгени Боянов, който е и водещ на събитията, решихме да открием новия сезон във възрожденския град. Детството ми е свързано с него, с родителите ми винаги ходехме 2 месеца на почивка.

Един на море и един на Балкан. Съответно в Обзор и Копривщица. Там участвах и като статист във филма „Грамада“ по Иван Вазов през 1934 г., когато бях едва на 12 години. Сега, по време на гостуването ми, домакините от „Дирекция на музеите“ ми подариха рамкирана фотография от снимачния процес. Беше много вълнуващо“, споделя Стояна. Относно завръщането й на софийска сцена Мутафова коментира, че ще играе в любимия й Сатиричен театър, отсега са фиксирани няколко представления през октомври, ноември и декември в пиесата „Скакалци“.

Там има дубльорка и така в случай на неразположение спектакълът няма да отпадне. Затова и Стоянка е приела графика. Поради големия интерес към творческите срещи с Госпожа Стихийно бедствие тя и екипът й фиксираха датата 20 октомври, когато в театър „Сълза и смях“ ще се проведе представяне на книгата й „Добър вечер, столетие мое“. Отсега се работи за по-разчупен сценарий и интересни сценични решения.

По въпроса с другите пиеси, в които играе, царицата на комедията сподели, че не се е отказала от тях, но първо ще мине възстановителни репетиции поради факта, че не са играни от 4-5 месеца. Мутафова, която догодина ще навърши 98 години, се надява на крепко здраве и бистър ум, докато е жива и желае на читателите здраве и щастие!

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име