Intrigi.bg Крими Стотици проверени при акция във варненско. Има задържани

Стотици проверени при акция във варненско. Има задържани

257
0

Специализирана полицейска операция по линия противодействие на битовата престъпност се проведе днес под надзора на прокуратурата във област Варна. Масираните полицейски проверки обхванаха селата Гроздьово и Дъбравино.

В хода на операцията са проверени 309 лица, 24 адреса и 151 автомобила. Задържани са девет души, оказвали влияние върху криминогенната обстановка в селата и региона. Едно от тях е приведено незабавно в Затвора във Варна, тъй като има влязла в сила присъда. Повдигнати са обвинения за грабежи, притежание на наркотични вещества, незаконна сеч на дървесина, неплащане на издръжка.

Установени са 9 нарушения по ЗДвП – съставени са 2 АУАН и 7 фиша, връчени са и 5 електронни фиша.

Снимка: Пресцентър МВР

Успоредно с полицейската операция, в Аврен се проведе среща на директора на ОДМВР – Варна старши комисар Данил Пашов с кмета на общината – Емануил Манолов и кметовете на малките населени места в региона. Темите на разговор бяха борбата с битовата престъпност и превенция на пътно-транспортния травматизъм. Акцент беше поставен върху положителното влияние на системите за видеонаблюдение за контрола и превенцията и по двете направления.

Двете страни изразиха положителните си впечатления от досегашното си взаимодействие и заявиха готовност за подобряване на обстановката в бъдеще.

Снимка: Пресцентър МВР

източник novavarna.net

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име