Intrigi.bg Актуално Столичният булевард „Витоша“ сред най-скъпите улици в Европа

Столичният булевард „Витоша“ сред най-скъпите улици в Европа

326
0

Столичният булевард „Витоша“ се изкачи в класация за най-скъпите улици в Европа според листа на американска компания за недвижими имоти. С месечен наем от 56 евро за квадратен метър, софийската търговска улица достигна 46-о място в проучването, придвижвайки се с едно място по-нагоре спрямо миналогодишното класиране, предаде БНР. Изследването обхваща 448 търговски дестинации в 68 страни по света.

За последната година наемните цени на магазините на бул. „Витоша“ са нараснали с 12%, което затвърждава присъствието на булеварда в Топ 50 на най-скъпите търговски зони в света. Други балкански столици в извадката са Белград с „Кнеза Михаила“ на 36-а позиция с 90 евро/кв. м месечен наем и Загреб с улица „Илица” – на 40-а позиция с наем от 75 евро/кв. м. Румънската столица Букурещ остава на 49-о място с „Калеа Викторией” (Пътят на победата) и месечен наем от 50 евро/кв. м.

В Европа най-скъпата търговска локация остава „Ню Бонд стрийт” в Лондон с месечен наем, равняващ се на 1352 евро/кв. м. Следват я „Шанз-Елизе” в Париж с 1166 евро/кв. м и  „Вия Монтенаполеоне” в Милано с 1142 евро/кв. м.

Сред източноевропейските столици най-високи цени на търговските площи поддържа Прага с 235 евро/кв. м месечен наем и 18-а позиция в класацията.

Най-скъпата търговска улица в света за поредна година е „Каусуей Бей” в Хонконг с месечен наем равен на 2164 евро/кв. м. Втората позиция е за Ню Йорк с горната част на 5-то Авеню и цена, равняваща се на 1775 евро/кв. м.

Според авторите на доклада резултатите от новото издание на класацията са окуражаващи и показват устойчиво търсене на площи на първокласни търговски локации в световен план.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име