Intrigi.bg Спорт Стоичков: Загубих един голям приятел в лицето на Марадона

Стоичков: Загубих един голям приятел в лицето на Марадона

466
0

Имах много важно приятелство с него и когато то приключи, ми стана тъжно. Загубих голям приятел в лицето на Марадона. По-добре да си остана със спомена за него като футболист, снимките и позитивните неща. Диего загуби, не аз. Човек преминава през нереални неща през живота си. Винаги ще го обичам, но не както преди. По-добре да го оставя така.

Hristo Stoichkov, exjugador búlgaro, en @947Planeta.

„Con #Maradona me perdí un gran amigo. Más allá de las cosas extra deportivas, le tengo cariño. Tuve una amistad muy importante y al romperse me puse mal. Me quedo con los recuerdos, las fotos y las cosas positivas“.

View image on Twitter

За възможността да премине в Бока Хуниорс

Имах възможността да се присъединя към Бока Хуниорс преди много години и никога не се рабра за това. Беше след периода ми в Барселона, но реших да отида в САЩ със семейството ми.

За буйния си нрав

Беше ми отредено да живея в една изключителна епоха, както в националния отбор, така и в Барселона. Беше лесно да играя с големи шампиони. Бях бунтар със силен характер, както и неоспорим победител. Никога не се предавах, направих много глупости, но винаги с високо вдигната глава.

Йохан Кройф създаде за Пеп една позиция, на която днес е много трудно да се играе. Нашият стил на игра правеше така, че всяка топка да преминава през него. Беше лесно, защото той знаеше перфектно каква е структурата на играта на Барселона.

За сравненията

Няма най-велик играч в света. Всички сме равни. В Аржентина сравняват Лионел Меси с Марадона през цялото време, но като уважение към спорта аз не искам да го правя. Никога през живота си не бих сравнил един съотборник с друг такъв. Това е липса на респект. Не ми харесва да правя сравнения.

Скоро ще отида в Аржентина, за да направя документален филм за Гариел Батистута. Много се радвам, че се възстанови от тежката си контузия. Ще имам възможността да го видя и да направя филма, който той заслужава.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име