Intrigi.bg Актуално Стартира спецакция по граничните пунктове

Стартира спецакция по граничните пунктове

34
0

Стартира специализирана полицейска операция на граничните пунктове у нас. Действията се осъществяват от служители от Главна дирекция „Гранична полиция“, ГДБОП, Агенция „Митници“ и Националната агенция за приходите, информира БНТ.

Извършва се контрол по създадената организация на работа за нормален пропускателен режим – чрез разчет на силите и средствата; провеждане на ротация на служителите, работещи в рискови за корупция зони или изпълняващи рискови за корупция дейности. Задачата е недопускане на преминаване на недекларирани стоки без да бъдат платени дължимите митнически такси и данъци, съобщиха от МВР.

Смесените екипи контролират и реда за проверките на преминаващите през гранични пунктове хора и превозни средства.

В рамките на превенцията на корупционни практики и злоупотреба със служебно положение проверяващите провеждат вторични беседи с преминалите през митническа и гранична проверка пътници за установяване на евентуални проблеми и инциденти, възникнали при преминаването им през страната.

Операцията се реализира по разпореждане на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, съгласувано с Министерството на финансите.

Заложената цел е засилено противодействие на контрабандата и други престъпления през държавната граница.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име