Intrigi.bg интриги Старата измама на нов глас – проглеждаш с „магически“ очила

Старата измама на нов глас – проглеждаш с „магически“ очила

466
0

Старата измама с „магически“ перфорирани очила, които връщали зрението, върви на нов глас онлайн, алармира „Труд“.

Ако се вярва на рекламата, „само 10 минути дневно, точно толкова е необходимо, за да възстановите напълно нормалното си зрение за 21 дни“. 

Очилата се рекламират под марката Ayur read pro.

Има си и лице – 20-годишният Антон Ганев, който открил и разработил метода за своя дядо с увредено зрение. Естествено Антон е фалшив герой.

Нищо, че методът бил „толкова ефективен, че помогна не само на него, но и на 23 хил. други хора със зрителни проблеми. Всеки от тях възстанови напълно нормалното си зрение”.

Историята на Антон добива още по-абсурден вид, след като става ясно, че учителката му пренебрегнала проекта и заради това директорът на училището трябвало да я уволни. 

Иначе магическите очила са на цена 69 лева.

Лицето, което трябва да е Антон, е използвано за реклама на зъболекарски кабинет в Лондон. Най-вероятно е свалена от банка за снимки. Със същия кадър се рекламира и друг дентален център в Уинчестър.

Сайтът, който рекламира очилата в България, е пълен с правописни грешки, тъй като е преведен със софтуер, а данни за търговеца липсват. Това са двата най-важни признака, по които може да различите коректните сайтове на търговци от некоректните. При проверка на продукта в Google откриваме и версия на словашки език, в която Антон се казва Адам, а историята му е едно към едно с българската.

Така наречените перфорирани очила, присъстват на пазара в България от 10 години и ги продават за около 6 лв. в китайските магазини, а в аптеките струват около 20 лв., показа проверка на вестника.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име