Intrigi.bg Политика Станишев-БСП такова дъно,никога не е стигала!

Станишев-БСП такова дъно,никога не е стигала!

224
0

Бившият премиер и лидер на БСП Сергей Станишев заяви пред „Нова телевизия“, че се чувства унизен от резултатите на партията на последните парламентарни избори. Левицата остана трета политическа сила със съвсем малко преднина пред четвъртите от „Демократична България“. Според Станишев много софиянци са били на море по време на вота и това е помогнало БСП да остане пред обединението.

Това е поредната атака на Станишев към Нинова, като двамата са в обтегнати отношения от няколко години. Той неколкократно е искал оставката ѝ като председател на партията.

„БСП винаги се е борила за победа на изборите, а сега не сме решаващ фактор. Ръководството и председателят на партията носят отговорност за резултатите. 600 хил. гласа по-малко само за 4 години, това е потресаващо. Трябва да се търси изход. Да, трябва да си подадат оставката ръководителите, за да се търси начин за възстановяване на доверието в партията“, добави Станишев.

Според него в продължение на години БСП е имитирала опозиция. По думите му в партията се води политика на разединение.

Нинова коментира темата пред БНТ. Тя обяви, че една и съща група ѝ иска оставката през годините. „През 2016 г. искаха да направим голяма коалиция с ГЕРБ. Малко преди протестите миналата година предложих да организираме ние недоволство, но Националният съвет отхвърли идеята ми, а Станишев предложи да направим кръгла маса с ГЕРБ. Сега се говори, че може да се направи правителство на промяната, а същите призовават да не подкрепяме такъв кабинет“, каза още Нинова.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име