Intrigi.bg Крими Станимир Рагевски е убиецът на Юмер Мехмед

Станимир Рагевски е убиецът на Юмер Мехмед

715
0

Разследването категорично е установило, че намереният в Бургас разчленен труп е на 28-годишния Юмер Мехмед, който беше в неизвестност от 4 август, и той е бил убит от задържания бизнесмен Станимир Рагевски, съобщиха на брифинг от бургаската прокуратура. Той беше арестуван, след като е установено, че за последно двамата са били заедно в бял мерцедес, след което телефонът на младия мъж е бил изключен.

„От доказателствата, събрани до този момент, е установено безспорно, че Юмер Мехмед е убит от Станимир Рагевски посредством огнестрелен изстрел. Това е било извършено на 4 август, като в период от няколко дни обвиняемият по делото е съумял да направи опит да укрие трупа“, обяви наблюдаващият делото прокурор Десислава Трифонова от Окръжна прокуратура-Бургас, цитирана от БТА.

Тя уточни, че останките са били открити снощи късно вечерта.

Първоначалното обвинението срещу 55-годишния Рагевски – за отвличане, вече е изменено в такова за убийство.

„По настоящем можем да защитим тезата, опирайки се на наличните доказателствени източници, за извършено умишлено убийство, наказуемо с лишаване от свобода от 10 до 20 години“, добави окръжният прокурор Георги Чинев.

„Няма доказателства, че друг човек е съдействал, помагал, подбуждал или склонявал Станимир Рагевски към убийството“, поясни Трифонова.

Продължава работата по случая, извършват се множество действия по разследването, продължават оперативно-издирвателни мероприятия, подчертаха от прокуратурата.

Знае се, че полицията разследва и изчезването през миналия октомври на 47-годишната брокерка от Бургас Теодора Бахлова, която е имала бизнес и приятелски отношения със задържания Рагевски. Има подозрения, че тя също е била убита.

Юмер Мехмед, който бил строителен работник, e арестуван за съпричастност към групата на Димитър Желязков-Очите и разследван за палежи, рекет и разпространение на дрога. В последно време обаче той е работел за Рагевски, който се свърза с организирана престъпна структура. Затова се разследва версията, че именно Юмер е замесен в изчезването и вероятната смърт на жената.

По информация на бургаския сайт „Флагман“ през последните година-две Рагевски страдал от прогресиращо неврологично заболяване, свързано с атрофия на долните крайници.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име