Intrigi.bg Актуално Сръбски лидер в РС Македония: Българите са фашисти, извършиха геноцид

Сръбски лидер в РС Македония: Българите са фашисти, извършиха геноцид

250
0

Лидерът на Демократическата партия на сърбите в РС Македония Иван Стоилкович отправи обвинения срещу България, наричайки я фашистка и геноцидна държава. Сръбската държавна агенция “Танюг” разпространи призива на Стоилкович да има “решителен отговор от страна на президента и премиера срещу непремерените изявления на българските официални лица” след поздравленията на македонското ръководство за Националния празник на сърбите в Македония – Свети Сава”, предаде БГНЕС.

Стоилкович призова “и за адекватна реакция от страна на представителите на ЕС, включително и от американското посолство и други влиятелни държави от Евросъюза”.

Стоилкович отиде още по-далеч и каза, че “сърбите след 1941г. са били подложени на етническо прочистване”. Според него “подобни изявления предизвикват безпокойство и разпалват национална омраза, която ги връща към неприятни спомени от миналото”.

“Припомнянето на престъпленията на българските фашисти няма да остане без последствия, ако не попречим пътя на тази политика“, каза още Стоилкович.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име