Intrigi.bg Спорт Срещата на Васил Божков с фенове на „Левски“ приключи в пълно мълчание

Срещата на Васил Божков с фенове на „Левски“ приключи в пълно мълчание

180
0

Бизнесменът Васил Божков, който стои зад собствеността на „Левски“, се срещна с представители на някои от фенските организации на клуба. Събитието премина и завърши, обвито в пълно мълчание.

Председателят на Националния клуб на привържениците (НКП) Степан Хиндлиян заяви лаконично на излизане, че тема на разговора е било „бъдещето на „Левски“. „Има собственици за тази работа, привържениците сме да подкрепяме отбора, а не да правим прогнози дали бъдещето е оптимистично или не“, заяви той.

Сред присъстващите на срещата бяха бившият вицепремиер Евгений Бакърджиев, който е привърженик на сините, и бившият председател на тръста „Синя България“ Васил Колев, както и представители на НКП и „Ултрас Левски“.

Бившият вицепремиер Евгений Бакърджиев също беше на срещата
Бившият вицепремиер Евгений Бакърджиев също беше на срещата

В събота от НКП обявиха, че „след почти половин година чакане и липса на отговор“ са поканени на среща от ръководството на клуба. Тя съвпада по време с момента, в който вицепремиерът Валери Симеонов поиска национализация на частните лотарии.

Божков има преки интереси, тъй като е мажоритарен собственик в „Национална лотария“ АД, която е основен спонсор на „Левски“. Според непотвърдена информация от източник на „Дневник“ за миналия месец компанията е вложила в клуба 3 млн. лева, които са отишли за заплати, трансфери и погасяване на задължения.

От НКП заявиха преди ден, че са изненадани от поканата за среща, за която те настояваха от август.

„Макар и изненадващо за нас след толкова време неглижиране и мълчание, все пак такава среща ще се състои. Не знаем причините за това преобразяване в поведението на ПФК, само може да се досещаме, но ние никога не бягаме от диалог, когато става въпрос за „Левски“. Няма да го направим и сега“, гласеше позицията.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име