Intrigi.bg Политика Срещата между Борисов и фенове на Левски – бъдещето е неясно!

Срещата между Борисов и фенове на Левски – бъдещето е неясно!

601
0

Премиерът Бойко Борисов се срещна с организираните привърженици на Левски, която бе организирана по тяхна молба, след като стана ясно, че законопроект на Валери Симеонов за хазарта може да остави „сините“ без основния им спонсор.

„Ходил съм на повече мачове на Левски, отколкото всички вас, взети заедно. Това са две различни теми, две различни срещи. Левски е нещо, което винаги ще го има. Ако искате да го има този клуб, във вида, в който вие си го представяте, акциите трябва да са при вас и да си държите управлението на клуба. Ние като изпълнителна власт дори не може публично да ви отговорим на този въпрос. Обвързвате тези срещи с името на Васил Божков. След като се направи проверка от финансовата инспекция, този доклад идва при мен. На осма страница е нещото, заради което ще го дадем на прокуратурата. Къде е Левски в цялата работа? Вие ме плашите с бунтове. Какво да направим, да скрием доклада ли? Аз съм длъжен да вярвам на тази институция“, започна премиерът Борисов.

След срещата привържениците изразиха своето мнение за проведената среща, като заявиха, че може да се тълкува по различни начини.

Председателят на НКП на Левски – Степан Хиндлиян, сподели, че Националният клуб на привържениците тепърва ще премисли следващите си действия и те ще бъдат обявени в най-скоро време. 

„Вкарват феновете на Левски в тази политическа игра, обещания не е имало, заяви Хиндлиян. – Предложението за акциите на министъра не зависи от него или колегите му. Това нещо зависи от мажоритарния собственик. Друг е въпросът дали това нещо е работещо, или не. Под някаква форма Левски е стабилизиран през последната година. Ясно е, че този модел не е устойчив и може да бъде разклатен във всеки момент. Една не малка част от медиите се занимават с това, че ще правим бунтове, независимо от факта, че организациите твърдим, че няма да излизаме да защитаваме корпоративни интереси. Имаше гласове в тази посока, не мога да го крия. Дали ще се взимат такива мерки е друг въпрос. Ние сме притеснени за бъдещето на Левски“.

„Надявах се тази среща да ме убеди в нещо друго. Левски е политически заложник през последните години. На тази среща зададох конкретни въпроси. За първи път Левски има собственик, който заявява, че парите са негови. Беше потвърдено и от финансовия министър. Голяма част от финансирането на Левски става под формата на дарение. На голяма част от левскарите им омръзна любимият клуб да бъде разменна момента в политически и икономически игри. На базата на това, което чух и видях, това е поредната схема, свързана с любимия ни отбор. Казвам това в качеството си на гражданин и фен на Левски. Подкрепям това ръководство и начинът, по който се управлява. Лично бих подкрепил протести на стадиона, бих изслушал и предложения за нещо друго“, каза председателят на „Ултрас Левски“ – Адриан Петров.

Председателят на сдружението „Сини Сърца“ – Илия Христов, заяви, че неговата организация има позиция и подкрепят сегашното ръководство на Левски.

„Ние вярваме в сегашното ръководство, че води клуба в правилната посока. Има прозрачност, която липсваше. В последната среща се вижда, че Левски е финансиран по правилния начин. Това се потвърди и от финансовия министър Горанов. Има пълна прозрачност. Феновете изразиха ясна подкрепа за сегашното ръководство. Дали бизнесът е законен, ние не можем да кажем. От показаните документи горе, аз лично не мога да добия представа. Надяваме се проверката да бъде в рамките на закона и да бъде спазена конституцията на страната“, каза той.

Членът на УС на НКП Димитър Костадинов пък не смята, че сегашното ръководство на Левски е прозрачно и заяви, че авторитарното управление е неприложимо в клуб като Левски. 

Крайно време е този който се нагърби с управлението на клуба, да бъде отворен към публиката и да им позволи да участват в този процес. Само тогава можем изцяло да застанем зад шефовете и то ако става въпрос за проблеми на Левски, а не на частния му бизнес.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/football/2020/01/24/sreshtata-mejdu-borisov-i-fenove-na-levski-bydeshteto-e-neiasno.436987?utm_source=push&utm_medium=notification&utm_campaign=Push

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име