Intrigi.bg Булевард Спряха клип на Мариана Попова заради неправомерно използвани кадри

Спряха клип на Мариана Попова заради неправомерно използвани кадри

422
0

Новият видеоклип на певицата Мариана Попова – „Две хубави очи“ предизвика поредния скандал заради неуредени авторски права. Оказва се, че в него са използвани незаконно кадри от филма „Дамасцена“ на режисьора Тодор Анастасов, който сигнализира за случая във Facebook страницата на предаването „На кафе“ по Нова телевизия. Там режисьорът написа по повод гостуването на певицата и излъчването на кадри от новия ѝ клип в предаването, че видеото „Две хубави очи“ е с незаконно използвани кадри от филма „Дамасцена“, излязъл на екраните на 3 ноември 2017 година“.

„Според договора ми на режисьор на филма всяко използване на кадри на заснетия материал извън филма става с мое съгласие – такова аз не съм давал. Показването на клипа ще е незаконно и подсъдно“, написа още Анастасов.

По-късно той похвали Нова телевизия, тъй като оттам са реагирали много бързо и не са излъчили клипа. „Адмирации към Нова ТВ, че не пусна клипа на Мариана Попова след като ги алармирах за незаконно използване на кадри от филма „Дамасцена“. Въпреки че беше обявен предварително за показ, в последния момент намериха начин да не се случи. Признавам си, че не очаквах. Това ме прави оптимист. У нас в България макар и бавно нещата се случват. Просто не трябва да сме инертни, заврени в ъгъла бити овце. Трябва да реагираме на всяка несправедливост. Винаги. И веднага!“,  коментира във Facebook Тодор Анастасов.

Единственото, което Мариана Попова коментира по случая беше публикация в личния й профил във Фейсбук: „Да създадеш красота и да я хвърлиш в мръсотията на общество с подменена ценностна система, да е важна само клюката и евтиното хвърляне на обвинения, да се измислят свободни съчинения от съмнителни личности. Благодаря на всички чисти и добри хора, които застанаха до нас и разбират смисъла! ….всичко друго е зло, но само така можем да различим доброто!“.

Преди дни поп певицата обяви, че вече не намира място на българската сцена и спира да пее.

https://www.youtube.com/watch?v=AH42yBNNh1U
Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име