Intrigi.bg Политика Спор за името „Коалиция за България”

Спор за името „Коалиция за България”

1059
0

3адочен спор за име в ляво.  АБВ и още 6 формации обявиха, че ще се явят на изборите като „Коалиция за България. Формацията ще бъде председателствана от лидера на АБВ Румен Петков, предаде агенция БГНЕС.

Партиите, участващи в „Коалиция за България“ са ПП АБВ, ПП „Обединен блок на труда Български лейбъристи”, Политическо движение „Социалдемократи”, ПП „Движение за социален хуманизъм”, ПП „Българска левица”, ПП „Българска партия Либерали”, ПП „Възраждане на Отечеството”.

Рамковото споразумение на „Коалиция за България“ се обединява около пет основни цели:

За силна държава и сигурност за гражданите, за завръщане на икономическия и политически суверенитет на България; за борба с бедността и демографската катастрофа, за социалната справедливост и повишаване на доходите; за гарантиране на енергийна сигурност на България; за възраждане на българското село; за общодостъпно и качествено здравеопазване и образование, за развитие на българската духовност и култура.

Изборът на името стана причина между тях и БСП да прехвърчат искри.

Това беше названието, с което БСП и нейните партньори участваха във всички избори в периода от 1999 г. до 2013 г.

„Имам отношение към това име, това е сантимент. Преди 20 години сме създавали една коалиция, която поставя в основата си истински, работещи ценности както социални, така и национални ”, заяви Георги Първанов пред NOVA.

„Когато си бил президент на държавата, когато си стоял на парадния вход на държавата, да се опитваш да се върнеш в политиката през задния, като крадеш името на собствената си партия, за да помогнеш на нейния опонент, това не го разбирам”, заяви Корнелия Нинова.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име