Intrigi.bg Крими Спецсъдът върна на прокуратурата делото за „Царските конюшни”

Спецсъдът върна на прокуратурата делото за „Царските конюшни”

1237
0

Спрецсъдът върна на прокуратурата делото за „Царските конюшни”. Подсъдими по делото са двама – бившият областен управител на София Веселин Пенев и Юлия Димитрова-Цекова, лицензиран оценител.

Досега делото два пъти е връщано за доразследване на прокуратурата от Софийския градски съд. След промените в НПК от 2017 г. делото беше внесено в Специализирания наказателен съд. Днес той прекрати съдебното производство, считайки, че прокуратурата е допуснала съществени нарушения на процесуалните правила.


Спецсъдът не прие за съвместно разглеждане гражданските искове, които са предявени от Министерството на финансите и от областната управа срещу Пенев и другата подсъдима.

БГНЕС припомня, че Веселин Пенев е предаден на съд за няколко престъпления. Едното обвинение е за сключена неизгодна сделка, т.нар. „Царски конюшни”. Щетата е над 10 млн. лв. и е формирана от разликата между продажната цена и реалната пазарна стойност на имота.

Другото обвинение е за умишлена безстопанственост, в резултат на което също са настъпили вредни последици и за областната администрация, и за българската държава. „Царските конюшни” са били продадени за сумата от 658 870 лв. Тоест по 90 лв. на квадратен метър.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име