Intrigi.bg Крими Спецпрокуратурата разследва трима души за шпионаж в полза на Русия

Спецпрокуратурата разследва трима души за шпионаж в полза на Русия

171
0

Спецпрокуратута е образувано досъдебно производство срещу трима души – двама служители на ДАНС и на едни служител на министерство. Това заяви говорителят на спецпрокуратурата Христо Кръстев по повод разследването на шпионска дейност у нас в полза на Русия.

„Шпионажът е бил в полза на Русия“, уточни ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова. Информацията е предаване непряко, а дистанционно. „След алализ ще бъде направена преценка дали ще бъде повдигнато обвинение. Трябва да се съберат доказателства и да се прецени дали да бъдат повдигнати обвинения”, каза още Кръстев.

„Не можем да предоставим повече информация, тъй като не е редно дадено лице да разбере от медиите че е с повдигнато обвинение“, заявиха от спецпрокуратурата. От спецпрокуратурата отрекоха информация, че се разследват действия на служител на Министерство на вътрешните работи. Акцията на специализираната прокуратура е по сигнал на ДАНС и е започнала преди два дни. Към момента няма задържани. От спецпрокуратурата заявиха, че очакват ДАНС да предприеме мерки за дисциплинарното уволнение на двамата служители, разследвани за шпионаж.

„Става въпрос за случай на шпионаж, разкрит в следствие на активната работа на ДАНС. Това е престъпление против републиката. Този тип престъпления се извършват обикновено конфиденциално и са секретни, затова на този етап не можем да разкрием много подробности“, каза Маджарова.

„Следващата седмица ще предоставим повече информация“, заяви Христо Кръстев. Попитани искала ли е специализираната прокуратура записи от камерите от Министерски съвет, Валентина Маджарова категорично отрече тази информация.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име