Intrigi.bg Крими Спецпрокуратурата предаде на съд тримата обвинени за побоя над Слави Ангелов

Спецпрокуратурата предаде на съд тримата обвинени за побоя над Слави Ангелов

220
0

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу тримата, привлечени към наказателна отговорност като физически извършители на побоя над журналиста Слави Ангелов. Това съобщиха от пресслужбата на държавното обвинение,

Обвиняемите Н.А, Г.А. и Б.М. са предени на съд по три обвинения, а именно – за това, че през периода от януари 2019 г. до 23 април 2020 г. са се сговорили да вършат на територията на страната престъпления по чл. 129 от НК – нанасяне на телесни повреди, с цел имотно облагодетелстване, за това, че на 17 март 2020 г. в София нанесли на Ангелов множество телесни повреди, както и за държане на високорискови наркотични вещества.

С оглед високата степен на обществена опасност на извършените престъпления Специализираната прокуратура положи максимални усилия за разкриването и предаването на извършителите на съд в най-кратки срокове.

Обвиняемите Н. А., Г. А. и Б.М. бяха задържани на 23 април 2020 г. Двама от тях към момента са с мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Спрямо третото обвиняемо лице, поради влошено здравословно състояние, през месец октомври т.г. първоначално взетата най-тежка мярка за процесуална принуда бе изменена в „Гаранция в пари“.

Предстои Специализираният наказателен съд да насрочи разпоредително заседание по делото.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име