Intrigi.bg Крими Спецоперация в Пазарджик: 16 души са задържани

Спецоперация в Пазарджик: 16 души са задържани

155
0

Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, опазване на обществения ред, подобряване на пътната безопасност и осигуряване на полицейско присъствие в най-отдалечените и уязвими населени места се проведе през изминалото денонощие на територията на област Пазарджик.

В рамките на операцията за срок от 24 часа в арестите на полицейските управления са задържани общо 16 лица, разкрити са 20 престъпления, предава БНТ. 

В нея са участвали различни институции. В хода на полицейските действия са извършени проверки на 1364 човека, на 1014 автомобила, инспектирани са 20 търговски обекти и 4 заложни къщи.

За констатирани нарушения са съставени 73 акта и 235 фиша. От други държавни органи са съставени още 33 акта или протоколи.

Установени и задържани са извършителите на общо 6 кражби – от магазин, склад, на метални съоръжения, мобилен телефон и пари.

Два са случаите на установени лица притежаващи в себе си наркотични вещества – марихуана и синтетичен канабиноид. По време на съвместни проверки е констатирано съхранението на общо 22 кубически метра незаконно добити дърва за огрев.

Засечени са двама водачи управляващи автомобили с концентрация на алкохол над 0.5 промила и един с над 1.2 промила. По всички случаи са образувани досъдебни производства.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име