Intrigi.bg Крими София изпраща искането за екстрадиране на Божков

София изпраща искането за екстрадиране на Божков

144
0

Днес министерството на правосъдието се очаква да изпрати до властите в ОАЕ искането за екстрадиране на бизнесмена Васил Божков.

Според прокуратурата документите вече са готови и днес ще бъдат предадени в Министерството на правосъдието, а от там и в Арабските емирства.

По непотвърдена информация вчера Божков е бил освободен от центъра за задържане в Абу Даби и вече се намира в Дубай.

Бизнесменът е бил пуснат, след като подал молба да остане на свобода, докато тече процедурата по искането за екстрадицията му.

Самата процедура още не е започнала, тъй като прокуратурата все още превежда документите, с които ще иска връщането на бизнесмена в България.

„България не е уведомявана от ОАЕ г-н Васил Божков да е освобождаван от ареста. Посланик Богдан Коларов отправи спешно запитване към властите дали изнесената информация е вярна“, съобщиха от министерството на външните работи.

На Васил Божков е забранено да напуска ОАЕ и му е отнет задграничния паспорт, гласи още информацията. Към бизнесмена има повдигнати от българската прокуратура общо 11 обвинения, в това число – за ръководене на престъпна група, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, за подбудителство към престъпления по служба, за търговия с влияние, държане и отчуждаване на културно-исторически ценности, които не са регистрирани по надлежния ред.

В отделно досъдебно производство се води разследване срещу него за принуда, убийства и изнасилвания. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име