Intrigi.bg Актуално Собственикът на ”Виваком” и Нова тв се споразумя и за вестниците на...

Собственикът на ”Виваком” и Нова тв се споразумя и за вестниците на Пеевски

200
0

Компанията – собственик на ”Виваком” и Нова телевизия – „Юнайтед Груп“ се съгласи да придобие издателството „Вестник Телеграф ЕООД“ от дружеството Интръст ЕАД, става ясно от официално съобщение на ”Юнайтед Груп”. ”Водещият доставчик на телекомуникационни услуги и медии в Югоизточна Европа днес обяви, че е постигнато споразумение за придобиването на „Вестник Телеграф ЕООД“, се посочва още в него.

Под шапката на дружеството, чийто реален собственик е депутатът Делян Пеевски, са вестниците „Телеграф“, „Монитор“, „Мач Телеграф“, „Политика“, „Europost“и регионалният великотърновски „Борба“.


„Развълнувани сме да обявим тази сделка. България е привлекателен пазар за „Юнайтед Груп“ и бизнесът с „Телеграф“ добре допълва другите ни медийни активи тук, давайки ни липсващия компонент – печатни медии“, каза изпълнителният директор на „Юнайтед Груп“ Виктория Боклаг.


„С „Телеграф“ като част от дейността ни, „Юнайтед Груп“ ще предлага пълния спектър от медийни услуги в България. Добавяме липсващото парче към пъзела, за да създадем 360-градусов бизнес тук. Виждаме възможност за бъдещо подобряване на всички издания в групата на „Телеграф“, както и за преминаване към дигитално съдържание, което ще засили дигиталното ни портфолио в България“, казва още Боклаг. Очаква се сделката да приключи през първото тримесечие на 2021 г.


„Юнайтед Груп“ навлезе на българския пазар, когато през 2019 г. спечели търг за придобиването на „Виваком“, се казва още в съобщението. Последва придобиването на най-голямата мултиплатформена медийна компания в България – „Нова Броудкастинг Груп“, което бе завършено през януари 2021 г.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име