Intrigi.bg Крими „Снайперисти ще ме убият”: Шизофренните изстъпления на Атанас Недев, опоскал фирма „Селект...

„Снайперисти ще ме убият”: Шизофренните изстъпления на Атанас Недев, опоскал фирма „Селект Секюрити”

578
0

Атанас Недев е обсебил активите – собственост на дружество в „Селект Секюрити“, като отклонява всички постъпващи суми, поради което не се погасяват вноски по кредити на дружеството, лизинговите вноски по договорите за лизинг и на ППС, взети от дружеството за извършване на дейността му.

Проверка на alarma.bg показва, че дружеството е печелило конкурси за възлагане на обществени поръчки на обекти като болница „Пирогов“, Министерство на отбраната и др.

До тук всичко изглежда нормално, но само на пръв поглед. Оказва се, че Атанас Недев живее на ръба, а фирмата му оцелява с далавери, кражби, врътки с ДДС и още куп дейности, забранени от закона.

Публично достояние става страстта на Недев към забранените субстанции, когато полицаи го спипали в Пловдив след употреба на хероин, който закупил от дилър в кв. Изгрев. Недев употребил хероина венозно и тръгнал да се прибира на стоп до Стара Загора. Хванат натясно, той издал координатите на дилъра си, който ще лежи 7 години в пандиза, а по чудо Недев се разминал с присъдата. И до днес този порок не е напускал охранителния шеф, а приближени до него разказват, че дневната му доза е между 5 и 8 грама бело.

В периода 2016-2019 г. Атанас Недев започва да изчезва периодично през три месеца, после всеки месец. Оправдава се, че бил „отвличан“ във връзка с работата. Няколко пъти са го намирали в асансьорно помещение в безпомощно състояние, където е стоял с дни. Обясненията му били, че „по дърветата има снайперисти, които искат да го убият“.

Приятелката му Силвия Иванова подава жалба и бюлетин за общонационално издирване, след като Недев изчезва за три-четири дни. Със случая се ангажира целият работен екип на дружеството, цялата полиция е на крак и го издирва. В процеса на акцията полицаите откриват служебния му автомобил в кв. Борово. В колата са открити чанта с лични документи, служебно оръжие на задната седалка и мобилния му телефон, които са стояли без надзор с дни.

Всичко това води след себе си пълен провал в дейността на „Селект Секюрити“ ООД.

В този период Атанасов започва да отклонява средства от дружеството за лично облагодетелстване, харчи безразборно, закупува луксозен имот в землището на село Бистрица. Заедно с приятелката си организират пътувания в страната и чужбина, посещават най-скъпите дестинации – Доминикана, Дубай и др., по време на които пръскат луди пари. Профилите на Атанас и Силвия са запечатали красиви кадри от лукса, в който двойката тъне.

Счетоводителката на фирмата Антоанета Иванова също злоупотребява и тегли средства без да дава обяснение на съдружника на „Селект Секюрити“ къде отиват парите. Безразборното теглене на средства води до финансови затруднения на дружеството. Спират плащанията на осигуровки, заплати, ДДС, лизинги и кредити. В офиса се фалшифицират документи и подписи. Въртят се далавери и злоупотреби с ДДС и държавни поръчки.

Когато съдружникът на Недев иска да напусне дружеството, започнат заплахи към него и приятелката му с убийство и побой. Хора на Недев ги причакват пред домовете им. Забиват и хвърлят чукове по прозорците на апартамента и по сградата. Съдружникът му е с ограничен достъп до офиса на фирмата, като се подменят ключалките.

Запознати издават, че Атанас е направил цесия, чрез която се отклоняват средства на дружеството през друга фирма, за да няма достъп до тях съдружникът му. Подобни публикации

Справка в Търговския регистър показва, че на името на Атанас Недев са регистрирани 7 фирми (вероятно бушони), в които той е управител.

Атанас Недев е обсебил активите – собственост на дружество в „Селект Секюрити“, като отклонява всички постъпващи суми, поради което не се погасяват вноски по кредити на дружеството, лизинговите вноски по договорите за лизинг и на ППС, взети от дружеството за извършване на дейността му.

От банките и лизинговите дружества, кредитори на „Селект Секюрити“, насочват взиманията си единствено към съдружника на Недев като физическо лице и солидарен длъжник, защото другият съдружник няма имоти и банкова сметка на негово име.

В същото време, на името на приятелката му Силвия Иванова са открити 2 суперлуксозни фризьорски салона в София. Същата няма нито ден трудов стаж. Откъде идват парите за луксозната придобивка не е трудно човек да се досети.

Брутално е отношението на Атанас Недев и към служителите на фирмата. Тези, които търсят възнагражденията си, биват пребивани, след което се вика полиция и спешна помощ. Пострадалите от страх не подават жалби за упражненото насилие върху тях.

Ето какво разказва един от бившите служители на фирмата:

„Не се подлъгвайте да почвате работа в тази фирма, защото никога няма да да бъде това, което са ви обещали.Има в нея едно г…. Атанас Недев, който ви обещава заплата и спокойно работно място, но неговата цел е да ви тормози и да търси как да ви отреже от заплатата, така че никога няма да получите обещаната заплата. Например, това че един от работещите на обекта е сбъркал, то това е повод всички да бъдат отрязани с по 50лв. След като са ти показали спокойното работно място и си се излъгал да почнеш работа, то след десетина дни ти се поднася неочакван сюрприз- монтират ти бутон, който трябва задължително да натискаш всеки час, с което те подлагат на непрекъснат тормоз да мислиш не за сигурността на обекта, а дали няма да забравиш да натиснеш бутона навреме. Случи се така, че бях натиснал бутона, но дежурната твърди, че не съм го натискал, което е прекрасен повод за -50лв от заплатата“.

Любим номер на Атанас Недев е да праща кратки видеоклипчета на служителите си или нарочени за врагове хора, изпълнени с брутално съдържание – от псувни и обиди до заплахи за убийство. Един такъв клип Недев е изпратил до съдружника си. На него се вижда полицейска кола пред палата му в Бистрица, която уж го пази. Той често демонстрира, че е недосегаем, защото полицията била на негова страна.

На 18 юни 2020 на основание чл. 61, ал. 3 от Административнопроцесуалния кодекс до офиса на Селект секюрити, е изпратена заповед с № 3286з-1766/26.05.2020г. по описа на ГДНП, за отнемане на издадените лицензи за извършване на частна охранителна дейност. Въпреки това и до днес, Атанас Недев работи без лиценз, газейки закона.

Срещу него има подадени безброй жалби, на които от четири години няма отговор. В момента в съда, все още на първа инстанция“ вървят дела срещу Недев, но имайки предвид скоростта, с която работи съдебната система, вероятно делата ще се точат с години, прогнозират запознати.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име