Intrigi.bg Актуално Смъртоносният коронавирус вече е в 25 страни

Смъртоносният коронавирус вече е в 25 страни

172
0

Близо 600 общо са потвърдените случаи на зараза със смъртоносния китайски коронавирус в 25 страни. В петък Египет съобщи за първия случай на вируса на своя територия, той е първи и за Африка.

До момента починалите в резултат на коронавируса в континентален Китай са 1662. Един смъртен случай има в Хонконг и по един в Япония, Филипините, а вчера и във Франция –

първият в Европа.

Китайските власти съобщиха днес, че заразените с коронавируса в страната са вече над 68 000, главно в провинция Хубей – огнището на вирусната пневмония Ковид-19, предаде Франс прес.

В ежедневния си бюлетин здравната комисия на провинцията посочи, че в Хубей са регистрирани 1843 нови случай, което е спад спрямо предишния ден.

Междувременно

заразените на круизния кораб „Даймънд принсес”, поставен под карантина край токийското предградие Йокохама, станаха 355,

съобщи днес японският здравен министър.

Резултат с изображение за „Смъртоносният коронавирус вече е в 25 страни“

„До момента сме изследвали общо 1219 души и 355 се оказаха позитивни”, каза Кацунобу Като пред телевизия Ен Ейч Кей. Това означава, че от събота са потвърдени още 70 случая. „От заразените 73 души не проявяват симптоми”, уточни той.

Над 3700 пътници и екипаж пътували с кораба, когато пътник, слязъл в Хонконг преди няколко седмици, дал положителна проба за вируса. Заради този първи случай круизният кораб остана под карантина в японското пристанище. Колкото повече хора на кораба се изследват, толкова повече стават случаите. Заразените биват прехвърляни в специално оборудвани болници в Япония.

Резултат с изображение за „Смъртоносният коронавирус вече е в 25 страни“

В тази утежняваща се ситуация

американското правителство реши да евакуира здравите си граждани.

Специално подготвен за целта самолет се очаква да вземе останалите на кораба около 350 американци и да ги откара в две военни бази, където те ще бъдат под карантина 14 дни.

Правителството на Хонконг също обяви вчера, че ще се погрижи да своите около 330 граждани, като изпрати самолет да ги върне у дома.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име