Intrigi.bg Булевард Сметище цъфна до палата на Слави

Сметище цъфна до палата на Слави

64
0

Купища боклуци се трупат в зелените площи в непосредствена близост до палата на Слави Трифонов в подножието на Витоша. Комшии на Дългия от столичния квартал „Бояна“ алармират за проблема с отпадъците във фейсбук и призовават да се вземат мерки. Сред най-засегнатите от системното замърсяване е и улицата, на която се намира 5-етажният дворец на лидера на ИТН. Гражданите се оплакват, че служителите на фирмата, която отговаря за почистването на елитния квартал, обръщали внимание само на тротоарите, но отпадъците в зелените площи не се пипвали и те се превръщали на практика в смрадливи сметища.

„Имам следното питане: възможно ли е служителите на фирмата за почистване, които често виждаме с метли по тротоарите, освен да изметат тротоара и пътя, понякога да почистват и зелените площи около тротоара? Предполагам всеки е свидетел ежедневно как се мете, но боклуците наоколо не се пипат и някои зелени площи се превръщат в сметища. Парадоксално е как постоянно ги виждаме да метат, а боклуците да си стоят. В случая визирам всички по-натоварени места в „Бояна“: паркът на площада, улица „Даскал Стоян Попандреев“ от Околовръстното до „Беловодски път“, улица „Кумата”, парк „Воденичница“, ул. „Севастократор Калоян“, където поставените кашпи са се превърнали в кошове за смет и т. н.“, пише комшията на Слави Илиян Пандарски.

Самият Трифонов ежедневно преминава по въпросната улица, която е сред най-занемарените, но зад стъклата на бронирания си джип. Освен това имението му се води по адрес на нея, но всъщност е отделено чрез няколкометров частен път. В началото му е поставена кабина с охранители, които не допускат случайни автомобили да стигат до входа и оградата на палата. Строежът на 5-етажния дворец на Дългия започна още през 2014 г., но той живее сравнително отскоро там. Според данните в официалната му имуществена декларация, подадена към КПКОНПИ, къщата се простира на 916 квадрата, а парцелът заедно с двора е 1199 кв. м. Цената, която Трифонов е посочил, е 1 милион и 300 хиляди лева, но експерти в недвижимостите смятат, че към днешна дата, предвид ръста на цените в сектора, сумата е много по-внушителна. Освен това в нея не влиза изключително скъпото дизайнерско обзавеждане, в което шоуменът и политик от Учиндол е вложил стотици хиляди левове.

Част от екстрите, с които Трифонов разполага в боянския си дворец, са вътрешен асансьор, джакузи, частна винарна, басейн с вътрешна и външна част, както и панорамна тераса в облаците, която разкрива невероятна гледка към Витоша. За да не нарушават автомобилите и другите превозни средства уединението на обитателите ѝ, къщата е звукоизолирана по специална технология. Тъй като в тази част на квартала няма канализация, Слави пръснал още един чувал с пари за изграждането на изгребна яма със стоманобетонно водоплътно корито. За дъждовните води пък му направили отделен кладенец, а през 2014 г. се погрижил и да му е топло, като газифицирал целия 5-етажен дворец. Луксозната къща е построена по индивидуален проект и значително се различава от стилистиката на съседните имоти. Палатът е на 5 етажа – един подземен, един полуподземен и три надземни. В подземния етаж са разположени машинно помещение за басейна, помещение с генератор за резервно ел. захранване, стълбище, асансьор, котелно помещение и баня тоалетна.

В полуподземния етаж се помещават фитнесът, джакузито, басейнът, който има закрита и открита част, още една баня, винарната, стълбище, перално помещение, както и просторни стаи за обслужващ персонал, или с други думи – прислуга. На първия етаж в имението на Трифонов има входно преддверие, вестибюл, стълбище, два гаража, два дрешника, две лукс бани и две спални. Вторият е разделен на всекидневна, преддверие към тоалетна, тоалетна, стълбище, трапезария, преходно пространство и кухня. Третият, най-висок етаж, се състои от спалня, коридор, стълбище, поредна баня с тоалетна, дрешник, както и огромна тераса.

Към днешна дата Трифонов обитава палата съвсем сам и от няколко години няма жена до себе си. Кака му Петя и семейството ѝ продължават да живеят в апартамента си в Плевен. Майка му Здравка се спомина миналата година, а баща му Тодор почина през 2017 г.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име