Intrigi.bg Актуално Слънчев бряг се отцепва като град

Слънчев бряг се отцепва като град

79
0

„Слънчев бряг трябва да стане град“, обяви Веселин Налбантов, който е хотелиер и заместник-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/, съобщи в.“Труд“.

По думите му в момента, в курорта и в „Свети Влас“ има повече хора, отколкото в Несебър.

„В момента е хаос. Този продукт, който правим, отива в Несебър, а ние сме държавна собственост, държавно частно предприятие. Парадоксът е, че парите отиват в Община Несебър, а тя няма право да се разпореди обратно- т.е. да стопанисва курорта, да бъде подредено и оправено всичко преди сезона“, обясни Налбантов.

Той пресмята, че така се губят стотици левове.

„Ако Слънчев бряг си имаше кметство, преди да дойдат туристите, улиците и алеите щяха да са в изправност, всичко щеше да се върши по правила и да цари ред“, уточнява хотелиерът.

Тази година хората от туристическия сектор в региона отново са притеснени. Този път проблемът идва от летището на Бургас, което е в ремонт.

Хотелиерите силно се надяват ремонтът да приключи в срок – в края на март. Докато тече реновирането, обаче, се губят резервации. Иначе първите туристи в Слънчев бряг се очакват да дойдат през май.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име