Intrigi.bg Актуално След 8 г. тъмнина: Бедно семейство с ток и топлина

След 8 г. тъмнина: Бедно семейство с ток и топлина

416
0

Cлед 8 години тъмнина токът светна в дома на бедно семейство от благоевградското село Гълъбово, община Белица, съобщава „Монитор“.

Освен с електричество, бедстващото семейство на 70-годишния многодетен баща Мустафа Шайгов имат нова дограма, ремонтиран покрив и укрепен вход към къщата в планинското селце Гълъбово, което се намира високо в Западните Родопи.

Мустафа и четирите му деца ще спят вече на топло. Коледната приказка за Шайгови се случва благодарение на местния дарител Муса Гагъм, неговия дядо и близки приятели, които се включиха в благородната инициатива.

Мустафа Шайгов е болен от години, а жена му го е напуснала отдавна, оставяйки на грижите му всички деца. Големите вече работят понякога, а малкият син е в 8-и клас. Училището е в съседното село Бабяк, но дотам тийнейджърът се придвижва пеш, или когато има пари с автобус. Преди месеци покривът на къщата им протекъл, много от прозорците били без стъкла, нямат вода, а ток нямали от 8 години.

Хора от селото решили да помогнат, а Муса Гагъм е сред организаторите на кампанията по набиране на средства за семейството. Анонимен дарител платил 1000 лева за помощта.

„Събраха се пари от дарители от цяла България. От общината се дари дървеният материал и мушамата за покрива, а приятели на кмета Радослав Ревански пратиха техника, лаптопи, телефони. Благодаря на всички за оказаното съдействие“, разказа секретарят на община Белица Иляз Дагонов.

Малкият сирийски бежанец Фирас, който с родителите си живее в близко село от няколко години, дари на бедното семейство паричките, които е спестявал в касичка, които родителите са му давали всяка сутрин за закуски в училище. „От нашата религия е на бедните да помагам. Дадох на Муса. И пак ще събирам“, казва малкият Фирас.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име