Intrigi.bg Политика След съвета на Борисов: Шефът на КПКОНПИ излиза в отпуска

След съвета на Борисов: Шефът на КПКОНПИ излиза в отпуска

285
0

Шефът на антикорупционната комисия Пламен Георгиев ще излезе в дълъг отпуск, докато тече проверката срещу него, стана ясно от позиция, разпространена от КПКОНПИ.

„Във връзка с информация на сайта на прокуратурата на Република България за разпоредена от Главния прокурор Сотир Цацаров проверка на мен и семейството, ми декларирам готовност за пълно съдействие“, пише Георгиев.
„С настоящото заявявам, че винаги съм спазвал законите и в моята дейност съм се ръководил от високи морални принципи и професионални стандарти. Образуваната проверка е повод да се установи, че аз никога не съм извършвал каквито и да е противоправни действия. Работата на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество беше високо оценена в докладите на Европейската комисия от нашите европейски партньори“, пише в позицията на Георгиев.

„Постигнатите резултати неминуемо доведоха до реакция на засегнатите лица, чиято дейност Комисията е проверявала и е запорирала имуществото им. Именно те са в основата на организираната срещу мен компроматна кампания“, смята шефът на Антикорупция.

„С оглед нормалното протичане на проверката и нейната безпристрастност излизам в отпуск, за да няма никакво съмнение, че по какъвто и да е начин бих повлиял на резултатите от същата“, става ясно от позицията.Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име