Intrigi.bg Политика След Коалиционния съвет: Ще продължим управлението до завършването на мандата

След Коалиционния съвет: Ще продължим управлението до завършването на мандата

601
0

Приключи коалиционен съвет на управляващата коалиция, на който обсъдихме актуалната ситуация и обстановка в държавата и в София. Обединихме се около около няколко решения, съобщи Валери Симеонов.

Ето кои са те:

„Коалицията запазва своята стабилност и в този състав ще продължи управлението на държавата до завършване на мандата – до пролетта следващата година“, заяви Симеонов.

„Решихме, че най-сериозният въпрос, който трябва да решим, предстои в началото на следващата седмица – отхвърлянето и обсъждането на вота на недоверие, внесен от БСП“, каза той.

„Взехме единодушно решение да се занимаваме с евентуални промени в състава на кабинета след преодоляването на вота на недоверие в Народното събрание“, добави Симеонов.

„Вотът няма да мине, но промени ще има“, беше лаконичен Красимир Каракачанов.

„България е правова държава и ние се движим по правилата“, заяви Бойко Борисов. 

„Депозирани са при мен оставките на трима министри. Изслушахме ги много внимателно, те свършиха значими за държавата неща. Горанов – България е пример за финансова стабилност, влязохме в чакалнята на Еврозоната, в Банковия съюз и сме в първата тройка на държавите с най-добри финанси. Вътрешният министър положи огромни усилия, полагат се огромни усилия за опазване на обществения ред. Стана ясно по какви сценарии се развиват провокациите на протеста… Караниколов способства за повишаване на вътрешния продукт, рекорден ръст на инвестиции и на БВП. И всичко това, с много добре подбрана тактика в обществото, се привързват към Делян Пеевски и ДПС. С, разбира се, много любезното съдействие на хора от т. н. „градска граница“, които – от вчерашните есемеси и разговори, които прочетохме – се управляват през Facebook“.

Премиерът разкритикува Христо Иванов, че не е изискал документите на Лукойл, докато е бил министър и вицепремиер. Борисов добави, че ще мобилизират партиите в коалицията за преодоляване на вота.

„Най-гротескното е, че партия като БСП може да иска вот на недоверие и като им видях мотивите, те са просто изсмукани от пръстите… Идват тежки времена и месеци. Сега едни хора са недоволни от едно, други от друго – но като гледам лицата от протеста, познавам ги всичките“, добави той.

„Не си представям държавата да се управлява от такива хора, тя ще катастрофира мигновено, защото те са управлявали, ние сме ги видели“, подчерта Борисов.

„Ноември, декември, януари и февруари ще бъде и тежка икономическа и социална криза и не е по силите на една партия или една коалиция да преведе държавата през това бурно море. Трябва консолидация на цялата нация. Разделени ние в тази криза – повярвайте, ще падат правителства! Служебно правителство – абсурд. Защото на този президент незрял или как го нарекоха – „фигурант“, на който Шиши му реди кабинета … но нямаше протест. Христо Иванов не излезе да каже: „Кой е Шиши и как нареди на Радев служебното правителство“, а излезе и сочи моите министри, които са постигнали безкрайно добри резултати“, добави Борисов.

Той заяви още, че ще направят огромен ремонт на кабинета.

„Ще обмислим и ще направим огромен ремонт на кабинета. Ако имаме политическа класа, днес трябва да мислим какво ще правим тогава – ноември, декември, януари и февруари. В чии ръце ще гръмне кризата даже няма значение, ще пострада народът, ще пострадат огромни маси. Казвам го с цялата си любов към хората, към държавата“, заяви Борисов.

„Да не би да е удоволствие да си премиер или министър. Кой от тези на площада е по-опитен от нас, по-знаещ, по-можещ?“, добави той. 

„Ние сега трябва да докажем, че управляващата коалиция си има своето мнозинство в парламента. И тогава, ако искат, ако милеят за държавата и опозиционните партии трябва да кажат как виждат минаването през тази икономическа криза, и медицинска, която ще се зададе.

Христо Иванов с кой ще управлява? Да каже! Или само върши пак черната работа на БСП и ДПС, за да могат да съборят ГЕРБ и „Обединени патриоти“, за да дойдат БСП и ДПС. И г-н Карадайъ много ясно посочи: „Виновен е ГЕРБ“, Митко Николов – най-добрият кмет. Той е виновен. Днес нямат ли интерес да пият кафе, нямат ли интерес да се къпят. „Росенец“ и „Берлин“ не са ли пак там или тези са медийни акции – да се покажат и толкоз?“, завърши изявлението си Борисов. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име