Intrigi.bg Политика След бруталното убийство на малката Криси – ВМРО иска премахване на съкратеното...

След бруталното убийство на малката Криси – ВМРО иска премахване на съкратеното съдебно следствие и химическа кастрация за педофилите

425
0

Искаме премахване на съкратеното съдебно следствие, което води до намаляване на присъдите при тежки престъпления! Поставяме на фокуса на обществото и химическата кастрация като наказание при изнасилване, педофилия и други сексуални извращения. Това се казва в позиция на ВМРО – Българско национално движение, която идва след поредното брутално престъпление, извършено от човек, който не се вписва в нормите на нормалното съвременно българско общество.

Случаят с жестокото изнасилване и последвало убийство на 7-годишната Кристин в село Сотиря не бива да остане просто поредният абзац от дългата сводка с престъпления извършени от маргинални субекти. Това е симптом за сериозността на проблема, за който ние от ВМРО говори от години, пишат още воеводите.

Преди Кристин има много дълъг списък с придобилите публичност подобни нечовешки зверства, промнят те.

Вероника Здравкова във В. Търново, убита от рецидивист, който беше излязъл от затвора няколко дни преди това – съден по бързото производство за убийство със споразумение с прокуратурата и пуснат преждевременно; Виктория Маринова в Русе, изнасилена и убита от циганин, който сключи споразумение с прокуратурата; 23-годишната жена изнасилена и ограбена от алжирец  до Конната база в София; изнасиленото и пребито непълнолетно момиче от с. Хайредин, община Козлодуй; бившият учител по музика в Казанлъшко училище, който системно изнасилвал 13 годишната си дъщеря и т.н и т.н., изброяват плашещия списък на бруталните престъпления у нас през последните години от ВМРО.

ВМРО не пропуска да припомни и изнасилването на момчета, последното от които беше в квартал „Секирово“ на Раковски. Там непълнолетни цигани се гавриха, блудстваха и изнасилиха 12-годишно момче. „Нечовешки акт, ненормално и подчертаващо сериозността и мащабите на проблема деяние, свързано с несоциализираните маси от обществото“, възмущават се националистите.

От ВМРО са категорични, че подготвените от тях промени в НПК за отпадането на съкратеното съдебно следствие, с което се намаляват присъдите с до 1/3 трябва да отпадне, особено при подобни тежки престъпления. „Това само води до регресия при престъпниците, които след 10 години се озовават на улицата и изнасилват и убиват пак. Категорични сме, че института на неизбежната отбрана също трябва да бъде разширен и внедрен в наказателната юриспруденция максимално бързо и отваряме за дебат, относно въвеждането на химическата кастрация при изнасилвания, блудства и други сексуални посегателства – практика, която отдавна се прилага в други държави“, разкриват плановете си за промяна в НПК воеводите.

Нека се повдигне отново и темата за правомощията на органите на реда. Полицаите и военнослужещите трябва да имат самочувствието, че са защитени от държавата и гражданите при изпълнението на служебните си задължения, призовават от ВМРО.
 

„С риск да бъдем отново охулени от пролибералните среди и защитниците на човешките права от средите на НПО- сектора, ние няма да отстъпим от исканията си, които отстояваме от години и за които днес сме категорични, че българското общество е узряло и ги подкрепя. Тук идва и мястото на Концепцията на заместник министър-председателя по обществен ред и сигурност и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов за справяне с несоциализираните маси. Маргинализацията няма етнос, раса и цвят на кожата. Нейният език е универсален – отричане на всякакви ценности, порядки и морал, съпровождани с необяснима жестокост и насилие“, казват още те.
 

Няма място за повече политиканстване и “тупане на топката“ по тези въпроси. Ние от ВМРО ще отстояваме докрай своите позиции, завършват острата си позиция воеводите. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име