Intrigi.bg Политика Слави Трифонов: Има процедура в Конституцията, спазваме я

Слави Трифонов: Има процедура в Конституцията, спазваме я

439
0

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов отговори кратко и през социалната мрежа на предложения и коментари от други партии към него.

„По повод на различни политически изказвания и предложения, изразени в последните дни, искам да кажа следното: Има много ясна законова процедура, упомената в Конституцията, и ние съвсем логично я спазваме и вървим по нея“, написа Трифонов.

Слави Трифонов във „Фейсбук“: Има много ясна законова процедура в  Конституцията и ние я спазваме - bTV Новините

Това е второ подобно изявление след първото в изборната нощ, в което Трифонов заяви, че се е изолирал заради симптоми на коронавирус. До момента официално не е ясно дали той е болен, нито какви са намеренията му.
По-рано днес премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че очаква правителството, което ще предложи като партия-победител да не бъде подкрепено и изрази готовност „да даде 10 дежурни депутати“ на Трифонов за негов кабинет като втора по сила партия.

Пред БНР заместник-председателят на партия „Има такъв народ“ (ИТН) Тошко Йорданов заяви, че от формацията няма да коментират днешните изявления на премиера.

„Това е много тежка, сложна задача (съставянето на правителство – бел. ред.) и изисква определено време. Така че да не дезертират, да не се оправдават, че не им достигат гласове. Нещо повече, ако толкова им е нужно за нещо, съм готов да имам 10 дежурни депутати, които да ги подкрепят. За мен е важно да има стабилно управление в държавата“, каза Бойко Борисов при откриването на редовното правителствено заседание днес.

Вчера от „Има такъв народ“ обявиха, че няма да участват в коалиции с ГЕРБ, ДПС или БСП.

Съпредседателят на коалиция „Изправи се! Мутри, вън!“ Мая Манолова пък критикува предложението на Борисов.

„Едва ли има българин, който да е гласувал за ГЕРБ с идеята, че депутатите, които избира, ще бъдат разхвърляни да подкрепят една или друга политическа сила в парламента – абсолютно безпринципно“.

Днес премиерът предложи още, ако новият парламент не успее да одобри правителство, да бъде свикано Велико народно събрание. Според Манолова с идеята за свикване на Велико НС Борисов цели да се задържи на премиерския пост.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име