Intrigi.bg Актуално Слави Трифонов: Знаете ли какво е „егрегор“?

Слави Трифонов: Знаете ли какво е „егрегор“?

438
0

Знаете ли ли какво е „егрегор“? Така започва пост във фейсбук, публикуван преди минути от собственика и водещ на Телевизия „7/8“ Слави Трифонов. Всъщност, това е коледното слово на шоумена от екрана на предаването му, видео от което има и в публикацията.

Ето и пълният текст на поста му:

„Знаете ли какво е „егрегор“? За тези, които не знаят – това е понятие, което за пръв път се открива в Стария завет. Може да бъде открито и в множество езотерични текстове. Смята се, че егрегорът е невидимо енергийно образувание, сформирано от идентичните паралелни мисли и емоции на група от хора. И ще ви дам пример. Ако сте футболни фенове на Манчестър Юнайтед, при всеки мач на отбора вие изпитвате емоции и се вълнувате дали той ще победи или пък ще загуби. По същото време заедно с вас се вълнуват още милиони други хора по целия свят, които са почитатели на Манчестър Юнайтед. Може да се каже, че вие попадате в егрегора на Манчестър Юнайтед. Може също така да сте в егрегора на група “Куин”, на “Пинк флойд” или пък на “Ку-ку бенд”. Докато слушате музиката на групата вкъщи или докато сте на концерт, вие изпитвате емоции и чувства, които хранят егрегора на тази група. Без вас тя няма да съществува. И колкото повече хора се вълнувате от дадената група, толкова по-голям става нейният егрегор и влиянието му върху чувствата, емоциите и мислите ви. 
Но докато музиката и спортът създават предимно положителни егрегори, то, за съжаление, има и отрицателни такива. Ако приемем, че егрегорите наистина съществуват, то най-мощният и отрицателен егрегор тази година, а вероятно и на съвремието ни, безспорно е егрегорът на коронавируса. Егрегор, завлядял целия свят и хранен непрекъснато от тревогата, паниката, страха на милиони, а защо не и на милиарди хора. Вероятно, ако можеше да се види с просто око, щеше да забележим, че този егрегор е страшно силен. Защото той продължава да бъде хранен – от страха за нашия живот, от страха за живота на близките ни. Ако се освободим от този страх, вероятно ще се освободим и от този егрегор, който е подчинил животите ни. И ще бъдем свободни.
Има теория, че единственият начин да се откъснем от отрицателния егрегор е да го заменим с по-силен, положителен такъв. И си мисля кой може да е този по-силен, положителен егрегор, който да победи егрегора на паниката и страха. Мисля, че има такъв, уважаеми сънародници. И той съществува от много години. Това е егрегорът на Коледа. Защото какво е Коледа? Коледа е времето, в което сме с най-близките си. Времето, в което споделяме най-много любовта си. Времето, в което правим най-много добро. Наистина, замислете се – Коледа е най-мощният егрегор с добротата, човечността, съпричастността и любовта, които събужда у милиони в един и същ момент. Коледа е този ден от годината, който запалва топлината в безброй домове по целия свят. И си мисля – просто не трябва да гасим пламъка. Не трябва да гасим пламъка.
Ще ви цитирам едни думи на американската певица и актриса Дейл Евънс. Тя казва следното: “Коледа, дете мое, е любовта в действие. Всеки миг, в който обичаме и в който даваме, е Коледа.” 
И така, уважаеми сънародници, колкото повече Коледи си направим през следващата година, толкова по-лесно ще победим всичко, което ни разделя и ни пречи да бъдем свободни! Весела Коледа!

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име