Intrigi.bg Политика Слави Трифонов: Борисов лъже за ”Балкански поток”

Слави Трифонов: Борисов лъже за ”Балкански поток”

416
2

Слави Трифонов оборва твърденията на премиера Бойко Борисов, че всеки ден се строят по пет километра от газопровода ”Балкански поток”, който е продължение на ”Турски поток”, и доказва, че това не може да е така. Или Борисов лъже, че се строи по толкова, или тайно градим трасето и в Сърбия, Унгария и Турция, без те да знаят.

Вижте какво написа Слави Трифонов във Фейсбук:

„В петък Бойко Борисов отново каза, че строим по 5 километра на ден от “Балкански поток”.

Първо, да отбележим какво е това “Балкански поток” – това е уникално наименование на Бойко Борисов и на българското правителство.

Всъщност, “Балкански поток” е сухопътното продължение на газопровода “Турски поток” през България. После този газопровод минава през Сърбия и стига до Унгария. В Турция той е “Турски поток”, в България е “Балкански поток”, а после пак става “Турски поток” в Сърбия и “Турски поток” в Унгария. Защо Бойко Борисов го нарича “Балкански поток” – нямам представа. Зложелатели, които искат да клатят стабилността, биха казали, че това е така, за да надхитрим правилата на Европейския съюз и да си нямаме проблеми с Щатите. Защото САЩ вече наложиха санкции на изпълнителите на проекта “Турски поток”.

Сега да видим дали наистина се строи по 5 километра на ден, както твърди Бойко Борисов.

Българското трасе на “Турски поток” се строи от саудитския консорциум “Аркад”. Договорът с този консорциум влезе в сила на 18 септември миналата година и България ще плати над 2 милиарда лева за изпълнението му.

Трасето, което трябва да бъде изградено на наша територия е 485 километра.

На 21 октомври миналата година Бойко Борисов заявява, че се строи по 3 километра на ден.

След като руският президент Путин индиректно му се скара, че България умишлено бави строителството, Бойко Борисов изведнъж заяви, че строим по 5 километра на ден.

Това изказване Борисов направи на 4 декември пред Цветанка Ризова.

Този петък, кръжейки с хеликоптер над трасето край Плевенско, Борисов отново заяви, че строим по 5 километра на ден и че ще сме готови със строежа до 13 юни.

Сега да направим едни елементарни сметки:

Ако от 18 септември до 3 декември са строени по 3 километра, трябва да са построени 231 километра.

Ако от 4 декември до днес се строят по 5 километра, трябва да са построени още 170 километра.

Тоест – до днес трябва да са построени 401 километра. И да остават само 84 километра.

С други думи – ако Борисов казва истината, то България ще завърши строежа на 485 – километровото трасе само след 17 дни – на 23 януари. Защо тогава Борисов твърди, че ще сме готови на 13 юни? Ще ви кажа защо – защото не се строи нито по 3, нито по 5 километра на ден. Това показват простите сметки.

Още една сметка – ако от 4 декември наистина се строи по 5 километра на ден, както твърди Борисов, то до 13 юни България ще е построила 965 километра. При нужни 485 километра.

Към тия 965 километра обаче трябва да добавим и онези 231 километра от септември до декември, когато се е строяло по 3 километра. Така излиза, че до 13 юни ще имаме тръбопровод от 1 196 километра. А пак да ви кажа – трябва да се изгради газопровод от 485 километра. Видимо премиерът Бойко Борисов лъже, а ако приемем, че той не лъже – значи тръбата не се строи направо, а се строи на зиг-заг.

Последна сметка – по договор консорциумът “Аркад” трябва да изпълни проекта за 615 календарни дни. Ако през целия срок консорциумът строи по 3 и 5 километра на ден, България ще разполага с тръбопровод от близо 3 000 километра. Представяте ли си? Това пак е възможно само в един случай – ако тайно вечер строим газопровода и в Турция, Сърбия и Унгария, без турците, сърбите и унгарците да знаят.

Дали министър-председателят лъже? Ами, разбира се. Вие защо му вярвате?“

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

2 КОМЕНТАРИ

  1. НАГЛОСТТА И ПАТОЛОГИЯТА МУ ОТНОСНО ИСТИНАТА СЕ ЗНАЕ ОТДАВНА…БАБА МИ КАЗВАШЕ.ЗА ТАКИВА ХОРА ..“ДА МУ СТЪПИШ НА ОКОТО ,НЯМА ДА СЕ ПУКНЕ“……ВЯРВАМ НА ДУМИТЕ НА СЛАВИ ЗАЩОТО ИМАМ ПРЕДСТАВА КАКВО СА 5 КИЛОМЕТРА КАТО РАЗСТОЯНИЕ ..И …….ДА ЗАВАРЯВАШ ТРЪБИТЕ !!!НА, БОРИСОВ НИКОГА НЕ ЗАБРАВЯ С ПОВОД ИЛИ БЕЗ ПОВОД И ПРЕЗИДЕНТА И БСП…ОТ ДПС ГО Е СТРАХ, А ОСТАНАЛИТЕ …..МУ ОСИГУРАВАТ КВОРУМ. ……… ГАДНА И ДОЛНА ИСТОРИЯ.

  2. В Казахстан току що пуснаха 1060км газопровод. Започнаха да заваряват в края на мар,за месеца завариха 1060 км,по 120 на месец и по 4км на ден ,плюс 2 свръхмощни компресорни станции

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име