Intrigi.bg Политика Слави обяви: ИТН ще даде подкрепа за експертно правителство

Слави обяви: ИТН ще даде подкрепа за експертно правителство

79
0

„Има такъв народ“ ще подкрепи експертно правителство, без да се казва с кой мандат. Това обяви партийният лидер Слави Трифонов с включване на фейсбук профила си.

„ИТН ще подкрепи правителство от експерти. За да свърши работа правителството трябва да е експертно, от експерти, хора, които разбират“, обяви във видеообръщение Трифонов.

Причина за решението е, че „след 3 месеца проблемите в държавата ще бъдат в пъти по-големи“.

Шоуменът започва видеото си с констатация, че ситуацията в държавата е „тъжна“ и „отвратителна“. Той дава за пример стара рубрика от „Шоуто на Слави“, в която чужденци, живеещи в България, са разказвали колко обичат България и българите, но самите българи не го правели.

„А ние защо не се обичаме? Зам.-главният прокурор се страхува да не го убие главният прокурор. Все едно, че става дума за наркокартели в Мексико. В Народното събрание е пълно с хора, които не трябва да са там. Говорят неща, които нямат общо с реалността, защото не могат да се разберат да направят правителство. Как държавата да работи на автопилот, и то в самолет без гориво“, коментира разпалено Трифонов.

Той акцентира на това, че след 10 юни държавата ще остане без действащ Закон за държавния бюджет.

„Няма да има пари за лекари, учители, полицаи, за пенсии. Държавата ще спре да функционира. Защо толкова се мразим, че не можем да си направим качествена съдебна система и парламент? „Има такъв народ“ е в Народното събрание, за да работи, не да се пазари и да гони тяснопартийни интереси, да се вълнува от депутатските заплати и кюфтета“, казва още лидерът на ИТН.

Върху тази аргументация той поставя и обявената подкрепа на 11-те народни представители на партията му за експертен, а не политически кабинет. Водещият не уточнява с кой мандат ще бъде този кабинет, нито от коя политическа сила ще бъде издигнат.

От партията му „Има такъв народ“ вече са изразявали подобно мнение за нужда от правителство на експерти, особено по време на разговорите с кандидата за премиер от първия мандат на ГЕРБ-СДС – Мария Габриел.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име