Intrigi.bg Свят Скопие осъмна с антибългарски графити и послания

Скопие осъмна с антибългарски графити и послания

39
0

Македонската столица осъмна с антибългарски графити и послания, предаде БГНЕС.

„Българите в Конституцията е предателство“, беше написано върху стената на кея на р. Вардар – само на метри от главния площад на Скопие.

Районът изобилства от охранителни камери и полицейско присъствие, но никой не е забелязал извършителите.

До това се стигна в условията на постоянната антибългарска политическа реторика по време на предизборната кампания. От самото ѝ начало кандидатите за президент и депутати на РС Македония залагат на езика на омразата към България и българите. Кандидатът за държавен глава от ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска-Давкова заяви, че „Преамбюлът на Конституцията не е телефонен указател, за да включваме всичките ни съседи в него.“ Лидерът на партията Християн Мицкоски неведнъж повтори, че конституционните промени са „български диктат“.

Огромната част предизборния дебат на 3 април между Мицкоски и Димитър Ковачевски (лидер на Социалдемократическия съюз – бел. ред.) беше обсъждане на „българския диктат“ и Европейското предложение.

На 24 април ще се проведе първият тур на президентските избори в РС Македониуя. Вотът за парламент ще се проведе на 8 май, заедно с втори тур на президентските избори.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име